A koronavírus hatása a KSB-re

Tisztelt Ügyfeleink, Partnereink és Kollégák!

Az utóbbi időben a Covid-19 fertőzések száma jelentősen megnövekedett a világ több régiójában. Számos országban – különösen Európában – szigorúbb koronavírus szabályok léptek életbe a második hullám feltartóztatása érdekében. Mivel az üzleti tevékenységek nagyrészt minden országban folytathatók, a járvány ügyfeleinket és beszállítóinkat érintő hatása viszonylag korlátozott.

A KSB-nél a járvány kezdete óta a munkatársaink védelme és üzleti tevékenységünk fenntartása érdekében meghozott intézkedések azt mutatják, hogy előrelátóan, körültekintően és megfelelő rugalmassággal cselekedtünk, illetve reagáltunk. A KSB csoport jelenleg fertőzött, vagy karanténban levő munkatársainak száma világszerte nagyon alacsony. A gyári kapacitás csak azokon a telephelyeken korlátozott, ahol azt a helyi előírások megkövetelik. Nemzetközi gyártó hálózatunknak, a folyamatos ellenőrzésnek, a szilárd vezetésnek és munkatársaink elkötelezettségének köszönhetően továbbra is képesek vagyunk szivattyúkat, szerelvényeket és pótalkatrészeket szállítani, illetve a megszokott szolgáltatási színvonalat nyújtani.

Annak érdekében, hogy ezt továbbra is biztosítani tudjuk, vállalatainknál érvényben maradnak a közösségi távolságtartás és a higiénia szigorú szabályai, amelyek betartása most az egyik legfőbb szempont. Ez általános követelményként magába foglalja a maszk viseletét az épületeken belül, amint egy munkatárs elhagyja saját munkaállomását, illetve szabadtéren is, amennyiben a minimális 1,5 méteres biztonsági távolság nem tartható. Látogatók és külső cégek munkatársai számára szintén kötelező a maszk viselete a KSB létesítmények területén és épületekben. Természetesen a változó körülményeknek megfelelően, folyamatosan módosítjuk intézkedéseinket, valamint a legújabb eredményeket és módszereket integráljuk munkatársaink védelme érdekében.
Beszállítóink jelenleg helyi korlátozásokat tapasztalnak. Szállítási nehézségek továbbra is adódnak, különösen azért, mert a légi és tengeri árufuvarozási lehetőségek továbbra is részben korlátozottak, és a szállítási szolgáltatások elérték kapacitásuk határait. Amennyiben a szállításban változás vagy késlekedés következik be, azonnal tájékoztatjuk ügyfeleinket.

A gyorsaság és rugalmasság a jövőben is kritikus fontosságú marad számunkra, hogy jól reagáljunk a változó helyzetre. Sokoldalú tapasztalattal rendelkező csapatunk továbbra is gyorsan fog alkalmazkodni a mindenkori helyzethet, amint és ahogy az szükséges. Gyártó létesítményeink, raktáraink és szervizeink világszerte jól kiépített hálózatának, illetve legkorszerűbb újramodellezési (reverse engineering) eljárásainknak (úgy, mint a 3D fémnyomtatóinknak) köszönhetően képesek vagyunk gyorsan reagálni ügyfeleink igényeire, különös tekintettel a pótalkatrészek szállítására.

Őszintén reméljük, hogy Önök is képesek a Covid-19 hatásait jól kezelni. Ezekben az időkben fontosabb, mint valaha, hogy kölcsönösen támogassuk egymást. Amennyiben kérdéseik vannak, készséggel állunk rendelkezésükre.

A vállalatvezetés nevében ezúton szeretném őszintén megköszönni a járvány ideje alatt irántunk tanúsított bizalmukat. Ez felbecsülhetetlen érték számunkra, különösen ilyen nehéz időkben. Biztosítjuk Önöket, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk bizalmuk megtartása érdekében.
Maradjanak egészségesek!

Üdvözlettel,

Dr. Stephan Timmermann
Vezérigazgató

E-Learnings for free: Materials technology, hydraulic basics and the centrifugal pump as a mechatronic system

Segítség szakértői tudással

A KSB-nél messzemenő hagyományai vannak az egyetemekkel és intézményekkel való együttműködésnek.

Mivel a koronavírusnak köszönhető korlátozások ezen intézményekre is hatással vannak, az idei félévek később kezdődnek, illetve csak online kurzusok formájában. Szeretnék gyakorlati segítséget nyújtani!

Bővebben to Segítség szakértői tudással