Új ultrahangos mérőszelep ivóvizes alkalmazásokhoz / ISH 2019

A KSB az idei ISH szakkiállításon több új szerelvénysorozatot is bemutat, többek között az eddig már sokat bizonyított BOA-Control és BOA-Control IMS sorozat új, EKB változatát.

A speciális anyagváltozatban, epoxigyanta bevonattal készült szerelvények ivóvízellátó rendszerekben, légkondicionáló rendszerekben és hűtőkörökben használhatók. Tekintettel arra, hogy a záró, szabályozó és mérési funkciót egyetlen szerelvény képes ellátni, pénz és helytakarékos megoldást nyújtanak.

A szerelvények a mért tranzit idő különbségek alapján, ultrahangos jelek segítségével határozzák meg az áramlási sebességet. A mért adatok tárolhatók mobil mérőkészüléken, illetve fix mérőeszközön, melynek segítségével folyamatosan továbbíthatók egy vezérlőállomáshoz.

Az ultrahangos mérést a szerelvényhez csatlakoztatott érzékelők teszik lehetővé. A hidraulikus nyomáskülönbség méréssel ellentétben a szelep és a mérőszámítógép elektromos kábelekkel csatlakozik, így elkerülhető a szivárgás, és állítható a térfogatáram a kézikerék mozgatásával.

Az érzékelők kétféle módon helyezhetők el. A BOA-Control EKB mobil mérésre alkalmas, a szenzorok ez esetben mágneses csatlakozón keresztül csatlakoztathatók a szerelvényházhoz. Mivel a szenzorok könnyen fel és leszerelhetők,  egyetlen Boatronic MS mérőszámítógéppel és egy érzékelő készlet használatával, egymást követően több szerelvényen is végezhetünk méréseket.

A BOA-Control IMS EKB változat esetében a szenzorok a szerelvényházhoz vannak rögzítve. A BOATRONIC MS mobil mérőszámítógéppel végezhető mobil mérések mellett, a BOATRONIC MS-420 mérőszámítógép segítségével folyamatos, állandó mérés lehetséges. Ez esetben a komputer 4-20 mA-es jeladó segítségével, folyamatosan továbbítja az áramlási sebesség és a közeghőmérséklet értékeit egy magasabb szintű rendszerbe. Ez a megoldás nem igényli további mérőeszköz telepítését a csőbe. Egy intelligens, elektromos hajtóművel kombinálva a szerelvény teljesen automatikus vezérlő- és mérőegységként is használható.

A DN 15-100 szerelvényméretek a Német Szabványügyi Intézet ivóvízengedélyével rendelkeznek (DIN 3546-1 szabvány). A közeggel érintkező részek (elasztomerek és műanyag alkatrészek), valamint a szerelvényház (EKB) bevonata megfelelnek az európai KTW ajánlásainak. A szerelvények megfelelnek továbbá a 2014/68 / EU Európai Nyomástartó Berendezésekről szóló irányelv I. mellékletének 2. csoportjába tartozó folyadékokról szóló biztonsági követelményeinek.

BOA-Control EKB

Sajtó megjelenések

Additional Information