Új ivóvízhez alkalmazható membránszelep

A KSB a már jól bevált SISTO-16TWA típusú szerelvénysorozatot ivóvizes alkalmazásokhoz is bevezeti, a közeggel érintkező részek esetében új anyagválasztással.

A 2019-es ISH-n (március 11-15.) debütáló új szerelvények - az egyre növekvő - európai követelményeknek megfelelően, az ivóvízhez használatos fémanyagokkal, műanyagokkal és elasztomerekkel került lefejlesztésre.

A legionella terjedésének megakadályozása érdekében a szelepnek hosszútávon képesnek kell lennie a magas vízhőmérséklet kezelésére. Ennek biztosítása érdekében a gyártó kiváló minőségű, holttérmentes rozsdamentes acélt használ az önleeresztő szelepház számára.

Az új szelep peroxidmentes és kénmentes elasztomer membránjait a W270-es vizsgálat alapján a KTW-ajánlásoknak megfelelően fejlesztették. 90 ° C-os állandó üzemi hőmérsékletre tervezték, mely megfelel a Német Környezetvédelmi Ügynökség 2022-től hatályba lépő elasztomerekre vonatkozó szabályainak.

Az új, hidraulikailag optimalizált típuscsalád max. 16 bar üzemi nyomásig alkalmazható.

A szelep DN 15 – DN 200 névleges átmérőig érhető el, míg a DN 125, DN 150 és DN 200 méretek elérhetők a jól bevált változatokban, műanyag bevonatú szürkeöntvény házzal is.

SISTO-16TWA SISTO-16TWA rozsdamentes acél membránszelep, ivóvíz alkalmazásokhoz


Sajtó megjelenések

Additional Information