Új, nagy hatékonyságú nyomásfokozó rendszer

A KSB a 2019-es ISH-n, nyomásfokozó rendszerek széles skáláját fogja bemutatni. Az egyik új bevezetés a KSB Delta Solo, a teljesen automatizált csatlakozásra kész, egyszivattyús rendszer.

Minden berendezés, többfokozatú Movitec szivattyúval és motorra szerelt frekvenciaváltóval van felszerelve, ami az igények szerint szabályozza a szivattyú működését.

Az SVP változatot a háromfázisú, 400 voltos áramra tervezett nagy teljesítményű KSB SuPremE szinkron-reluktancia (0,55–7,5 kW) motor hajtja, PumpDrive Eco frekvenciaváltóval kombinálva. A gazdaságos MPV verzió (0.55-1.1kW) háromfázisú IE3 motorral szerelt, amely csatlakoztatható egy fázisú 230 V tápegységhez. Minden sorozattípushoz 50 Hz-es hálózati frekvencia szükséges.

A szivattyút a csővezetékben bekövetkező nyomáscsökkentés indítja el. Amikor a membrán típusú akkumulátorban a nyomás újra megemelkedik, a KSB Delta Solo leáll. Ha a hozzáfolyásnál alacsony a vízszint, a frekvenciaváltó automatikusan leállítja a motort, megelőzve a szárazon futás okozta károkat.

Minden rendszer csatlakozásra kész, előszerelt és gyárilag tesztelt, mely megkönnyíti az üzembehelyezést. Az alkatrészek szennyeződésének megakadályozása érdekében a KSB Delta Solo szigorú higiéniai feltételek mellett készül.

Az SVP változatnak van egy rendszerfeltöltő funkciója, mely üzembe helyezéskor gördülékeny indítást tesz lehetővé, illetve hasznos, ha lecsökken a vízszint a csővezetékrendszerben.

Minden közeggel érintkező rész rozsdamentes acélból, sárgarézből vagy porszórt anyagból készül. Mindez korrózióállóságot és hosszú élettartamot eredményez. A rendszer megfelel Európa legszigorúbb ivóvíz szabványainak (ACS, WRAS), a beépített szerelvények pedig a német DVGW ivóvíz szabványnak.

Az áttervezett visszacsapó szelep egyedülálló tulajdonsága, hogy hossza igény szerint állítható, ezáltal a szivattyú karbantartásakor lehetővé teszi a szerelvény könnyű eltávolítását.


Új nyomásfokozó berendezés a KSB-től Az új KSB Delta Solo nyomásfokozó rendszerek SVP változatát a KSB SuPremE típusú sorozat, nagy hatékonyságú szinkron-reluktancia motorjai hajtják.

Sajtó megjelenések

Additional Information