Új, fieldbus-kompatibilis nyomásfokozó rendszer/ ISH 2019

A következő új termék, amelyet a KSB az idei ISH-n bemutat, a KSB Delta Primo típusú nyomásfokozó rendszer, mely különböző funkciókkal rendelkező, K, VP és SVP változatokban elérhető. A teljesen automatizált rendszerek csatlakozásra készek, melynek mindegyike két vagy három, nagy hatékonyságú, Movitec centrifugálszivattyúval van felszerelve. A rendszerenkénti maximális térfogatáram: 67,5 m3/h, emelőmagasság:134 méter.

A Booster Control Advanced mikroprocesszoros vezérlőegységgel felszerelt nyomásfokozó rendszerek közül a K változat kaszkádvezérlés segítségével, a VP és SVP verziók pedig frekvenciaváltóval indítják el és állítják le a szivattyúkat.

A rendszer a fieldbus interfésznek köszönhetően külső számítógépről is működtethető. A kapcsolószekrény kijelzőjén egyértelműen értelmezhető, különböző színű LED lámpák jelzik ki a rendszer működési állapotát

Amennyiben egy szivattyú meghibásodik, a vezérlő egység azonnal elindítja a következő szivattyút. A figyelmeztetések vagy riasztások - magasabb szintű vezérlőállomásra történő - továbbításához két további feszültségmentes érintkező áll rendelkezésre a terminálokon.

Az SVP változat nagy teljesítményű IE5-ös KSB SuPremE szinkron-reluktancia motorral és PumpDrive Eco frekvenciaváltóval, a gazdaságos K és VP változat pedig IE3-as motorral van felszerelve.

Minden sorozattípushoz 50 Hz-es hálózati frekvencia szükséges.

A szivattyút a csővezetékben bekövetkező nyomáscsökkentés indítja el. Amikor a membrános nyomástartó edényben a nyomás újra megemelkedik, a KSB Delta Primo leáll. Ha a hozzáfolyásnál alacsony a vízszint, a mikroprocesszoros vezérlőegység automatikusan leállítja a rendszert, megelőzve a szárazon futás okozta károkat.

Minden rendszer csatlakozásra kész, előszerelt és gyárilag tesztelt, mely megkönnyíti az üzembehelyezést. Az egyes szivattyúk alsó és felső szakaszában lévő elzáró szelepeknek köszönhetően egy esetleges szivattyúcsere esetén nem szükséges a csővezetéket leüríteni.

Az alkatrészek szennyeződésének megakadályozása érdekében a KSB Delta Primo-t szigorú higiéniai feltételek mellett gyártják. Minden közeggel érintkező részét rozsdamentes acélból, sárgarézből, a tömítőelemeket pedig ivóvízhez alkalmazható EPDM-ből gyártják.

Mindez korrózióállóságot és hosszú élettartamot eredményez. A membrános nyomástartó edényben a közeg átáramlása megakadályozza a tartályban a pangást és a mikrobiális szennyeződést.

A rendszer megfelel Európa legszigorúbb ivóvíz szabványainak (ACS, WRAS), a beépített szerelvények pedig a német DVGW ivóvíz szabványnak. Az áttervezett visszacsapó szelep egyedülálló tulajdonsága, hogy hossza igény szerint állítható, ezáltal a szivattyú karbantartásakor lehetővé teszi a szerelvény könnyű eltávolítását.KSB Delta Primo Az új KSB Delta Primo csatlakoztatásra kész, teljesen automatikus nyomásfokozó rendszer, amely két vagy három nagynyomású szivattyúval van felszerelve.


Sajtó megjelenések

Additional Information