Gigantikus méretű szivattyúk szennyvíz szállításra / IFAT 2018

Világszerte egyre több és nagyobb szennyvíz projektek valósulnak meg ezért a KSB SE & Co. KGaA úgy döntött, hogy száraz telepítésű szennyvízszivattyúinak sorozatát újabb, az eddigieknél nagyobb méretekkel bővíti. A Sewatec szivattyú típushoz 15 új méretet fejlesztett ki.

A legnagyobb szivattyú akár 33 000 m³ víz szállítására is alkalmas óránként, melyhez több mint egy megawatt motor teljesítményre van szükség. A 2018-as müncheni IFAT kiállításon a KSB standján bemutatásra kerül egy monumentális darab.

A Sewatec típus egy vízszintesen és függőlegesen is telepíthető egyfokozatú spirálházas szivattyú back pull-out kialakaítással. A szállított közegtől függően a szivattyúk többféle járókerékkel is felszerelhetőek, így például többcsatornás vagy, szabadátömlésű vagy egylapátos járókerékkel.

A szivattyúház cserélhető kopógyűrűkkel szerelt, mérettől függően szerelőnyílással kialakított. A szívócsonkok elhelyezkedése mindig axiális, míg a nyomócsonkok esetében választható a radiális vagy tangenciális kialakítás.  Az élettartam kenésű görgőscsapágyak elnyelik a csapágyerőket. Tengelytömítések tekintetében széles választék áll a felhasználók rendelkezésére, elérhetőek például forgásirány független mechanikai tömítések és számos tömszelence változat is.

A nagyméretű Sewatec R szivattyúk iránti igény olyan óriási méretű szennyvíz projektek kapcsán merült fel, mint amilyen Mexikóváros vagy London szennyvízhálózatának gigantikus alagútjai kiépítésekor valósult meg.

Száraz telepítésű szennyvíz szivattyúk nagy méretekben Sewatec R

Sajtó megjelenések

Additional Information