Új csúszógyűrűs tömítések nagyméretű vízszivattyúkhoz

A KSB a 2018-as IFAT kiállításon, nem csak átfogó szivattyú és szerelvénykínálatát, de a több mint 30 sorozatból álló csúszógyűrűs tömítés portfólióját is bemutatja. A kiállítandó darabok egyike biztosan a 4EB csúszógyűrűs tömítés sorozat lesz. A speciális tömítést kifejezetten nagy szivattyúkhoz tervezték elsősorban ivóvíz és használati víz rendszerekhez. A moduláris kialakítású tömítés rendkívül kompakt. A mechanikus tömítés optimálisan illeszkedik a nagy szivattyúk belsejében található beépítési helyhez, így alacsony kopás és hosszú élettartam jellemzi.

A forgó gyűrűk alapkivitelben szilícium-karbidból készülnek. Az álló gyűrű választható szilícium-karbidból és széngrafitból is. Az O-gyűrűk ivóvízhez is alkalmazható EPDM-ből vagy FKM elasztomerekből készülnek, a fém alkatrészek pedig korrózióálló, rozsdamentes acélból (pl. 1.4122 és 1.4571).

A több rugós elrendezés biztosítja a szükséges előfeszítést anélkül, hogy érintkezésbe kerülne a szállított folyadékkal, így azok védettek a szennyeződéstől, és a tömítések élettartama is hosszabb.

A 4EB tömítés megtervezésekor a mérnökök különös figyelmet fordítottak a tömítések egyszerű be- és kiszerelhetőségére. A beszereléshez nem szükségesek rögzítő csavarok, vagy más rögzítő elemek. A tömítés moduláris kialakításának köszönhetően a karbantartások során minimálisra csökken a leállási idő és kiküszöbölhető a helytelen összeszerelés is. A mechanikus tömítés alkalmazható akár 25 bar dinamikus üzemi nyomás és 37,5 bar statikus üzemi nyomás esetén is.

KSB 4EB csúszógyűrűs tömítés A 4EB mechanikus tömítés optimálisan illeszkedik a szivattyú beépítési helyére, így minimális kopásnak van kitéve. © KSB SE & Co. KGaA, Frankenthal

Sajtó megjelenések

Additional Information