Az új monitoring rendszer a felhőbe repíti a szivattyúkat

A KSB az idei ACHEMA kiállításon egy új szivattyú felügyeleti rendszert mutat be, a KSB Guard-ot. A KSB Guard közvetlenül szivattyúkra szerelt, hálózatba kapcsolt rezgés- és hőmérséklet érzékelői először teszik átláthatóvá a szivattyúk üzemi adatait rendszer szinten. A felügyeleti rendszer biztosítja, hogy a berendezés üzeme kapcsán fellépő változások korai szakaszban megfigyelhetőek legyenek, így a karbantartási munkák jobban tervezhetők, akár a távolból, a szivattyú fizikai szemrevételezése nélkül is.

A korábbi készülékekkel ellentétben a KSB Guard utólagosan is felszerelhető. A szenzorok akár működés közben, a szivattyún végzett bármi nemű módosítás nélkül, mágneses csatlakozóval a csapágytartó bakra csatlakoztathatók. Az eszköz megtáplálását egy hozzá tartozó akkumulátor egység biztosítja.

Az óránként mért adatok titkosított, vezeték nélküli hálózaton keresztül, közvetlenül a KSB felhő rendszerébe a „KSB Cloud”-ba kerülnek. Legyen a felhasználó bárhol és bármikor, rendelkezzen okostelefonnal, tablettel vagy PC-vel, az összes KSB Guard-dal felszerelt szivattyú működési adatait le tudja kérdezni egy időben. A KSB Guard hálózati kapcsolatot létesít a megfigyelt szivattyúk között is.   

Az üzemi adatok és trendek mellett néhány kattintással fontos információk is letölthetők a szivattyúkkal kapcsolatosan (üzemeltetési útmutató, robbantott ábra stb.) Mindez lehetőséget kínál az üzemeltetők számára, hogy rövid időn belül megbízható és átlátható adatokat kapjanak az egész szivattyú rendszer működésére vonatkozóan. Minden szükséges adat pillanatok alatt kéznél van, abban az esetben is, ha valamelyik szivattyút karban kell tartani, 

Ha egy szivattyú rezgésszintje vagy a közeghőmérséklet az előre beállított határértékeket meghaladja, a rendszer figyelmeztető jelzéseket ad. A figyelmeztetést igénytől függően küldheti e-mailben vagy push üzenetben, így az üzemeletető nagyobb problémák bekövetkezését megelőzve, időben közbeavatkozhat.

A KSB Guard a korábban is alkalmazott felügyeleti egységek technológiáján alapul. A KSB által gyártott fix fordulatszámú centrifugál szivattyúkon kívül alkalmazható a versenytársak hasonló berendezésein is. Az újonnan kifejlesztett monitoring rendszer egy költséghatékony megoldás a világon üzemelő szivattyúk nagy része számára, hogy az Internet of Things (IoT) elvét követve „felkerüljenek az internetre”.

new KSB Guard A KSB Guard monitoring rendszer korábban telepített szivattyúk számára is lehetővé teszi, hogy adatai felkerüljenek a felhőbe © KSB SE & Co. KGaA, Frankenthal

Sajtó megjelenések

Additional Information