SewaSlide szerelősín-rendszer az egyszerű, gyors és biztonságos karbantartásért

A KSB a 2018-as IFAT kiállításon számtalan újdonsággal várja az érdeklődőket. Ott kerül bemutatásra a Sewabloc szennyvízszivattyúkhoz kifejlesztett szerelősín-rendszer is, mely a szivattyúk szétszerelését nagymértékben megkönnyíti. A SewaSlide lehetővé teszi, hogy egyetlen ember, daru és különböző emelő berendezések nélkül, könnyedén eltávolítsa a csapágytartót a szivattyúháztól.  Használata mellet a különböző szerelési és karbantartási munkák, mint a járókerék ellenőrzése, különböző rostok és szilárd anyagok eltávolítása sokkal egyszerűbben elvégezhető.

A segédeszköz egy szerelő szakember által könnyedén fel- illetve leszerelhető, egymás után több szivattyún is alkalmazható. Ha egy szennyvíztelepen, vagy ipari létesítményben több Sewabloc szivattyú is üzemel, elegendő egy SewaSlide csúszkát beszerezni.

A szerelő feladata mindössze az, hogy eltávolítsa a csavart, ami a szivattyúházat a csapágytartó bakhoz rögzíti. A szivattyú egyben kihúzható egysége, az ún. back pull-ot egység, mely magába foglalja a járókereket, a tengelyt, a csapágyakat, tömítéseket és a motort egyszerűen eltávolítható, miközben a szivattyúház a helyén marad, rögzítve a szívó és nyomóági csővezetékekhez. A járókerék a széthúzott állapotban teljes mértékben hozzáférhető, így könnyedén eltávolíthatók az esetleges elakadást okozó szilárd anyagok, illetve más karbantartási műveletek is elvégezhetők. A szerelés végeztével a kihúzható egység könnyedén visszatolható, és a rögzítő csavar visszahelyezhető.

A SewaSlide a Sewabloc szivattyútípushoz opcionálisan rendelhető kiegészítő. Használatával rövidíthető a karbantartási idő, csökkenthetőek a karbantartási költségek és biztonságosabb munkakörülmények biztosíthatók a szerelők számára. 

KSB SewaSlide A SewaSlide segítéségével egy ember is el tudja végezni a karbantartást, daru és emelőberendezések nélkül

Sajtó megjelenések

Additional Information