Járókerék típus, mely javítja a szivattyúk szívóképességét

A KSB csoport a Motivec többfokozatú nagynyomású szivattyúihoz speciális járókereket fejlesztett ki. Az új járókerék jelentősen javítja a szivattyú szívóképességét (NPSH érték).

Az új járókerék különösen kritikus bemeneti körülmények melletti alkalmazások esetén (pl. kazántöltés) bizonyítja alkalmasságát, valamint amikor a szivattyúnak alacsonyan elhelyezkedő tartályokból kell vizet felszívnia, vagy ha magasabb hőmérsékletű közegekről van szó. Ilyen feltételek mellett a szívóág nyomásesése kavitációt okozhat a szivattyú első fokozatában. Ez túlzott mértékben koptatja a szivattyú alkatrészeit, csapágyait, és csökkenti a szivattyú élettartamát a sérült alkatrészek, ill. a hidraulikus rendszer így bekövetkező kiegyensúlyozatlansága miatt.

Az új járókerék a standard kivitelek alternatívájaként választható. Fejlesztésekor a KSB tervezőmérnökei mindent megtettek azért, hogy biztosítsák a járókerék kompatibilitását a különböző Movitec típusokkal anélkül, hogy a szivattyúházat át kellene alakítani.

Az új járókerék folyadékot átlósan terelő lapátjai, a köztük lévő átmérő módosítása, illetve az új tervezésű fokozatház mind hozzájárulnak a szivattyú NPSH görbéjének jelentős javulásához.

A Movitec többfokozatú centrifugál szivattyút olyan folyadékok szállítására tervezték, mint a víz, hűtőfolyadékok, kondenzátumok és ásványolajok. Alkalmazhatóságuk széles körű az ipari kazánok töltőberendezéseitől a gőzkörökön, recirkulációs és tűzoltó rendszereken, hűtővízkörökön és mosóüzemeken át az általános nyomásfokozási alkalmazásokig.


Movitec A Movitec új járókereke jelentősen javítja a szivattyú szívóképességét (NPSH értékét).

Sajtó megjelenések

Additional Information