Új tartályszivattyú ipari, vegyipari alkalmazásra

A KSB SE & Co. KGaA a frankfurti ACHEMA kiállításon mutatta be új, függőleges tengelyű benyúló szivattyúját, az Estigiát, melyet vegyipari, petrolkémiai és más ipari területek alkalmazásaihoz fejlesztettek ki.

Az alacsony nyomású merülő szivattyúk zárt, légköri nyomás alatt álló tartályokba függőlegesen telepíthetők. A szivattyúk széles méretválasztéka igazodik a szükséges beépítési mélységhez, hosszúságot tekintve 852 mm-től 6402 mm-ig érhetőek el változatok. Minden mérethez három nyomócsonk méret választható, így a nyomásveszteség is minimalizálható.

Függőleges kialakításuknak köszönhetően a szivattyúk helyigénye kicsi. Ha a bemerülési mélység meghaladja a 2400 mm-t a nyomócsonk és a közbülső csőszakaszok között egy speciális közdarab gondoskodik a rezgés csökkentéséről. A ház közeg által kent, kopásálló szilícium karbid tömítésekkel van felszerelve, így hosszú élettartam jellemzi és ritkábban igényel karbantartást.

A szivattyút és tartozékait a beépített szivattyú fedéllel egyszerű szét- ill. összeszerelni. A szivattyú fedél egyben a tartály fedeleként is szolgál. Anyagválaszték: szürkeöntvény, rozsdamentes acél és duplex acél. A cserélhető kopógyűrűk védik a házat és a járókereket az esetleges kopástól. Az Estigia sorozatot magas hatékonyság és alacsony üzemeltetési költségek jellemzik.

A szivattyú szállítható közeg, vagy más kenőanyaggal kent tengelytömítéssel illetve kenőanyag adagoló szivattyúval is. A későbbiekben száraz telepítésű kivitelben is elérhető lesz. Utóbbi egy ISO 5199 szabvány szerinti kivitel rugalmas kuplunggal és zsírkenésű görgős csapágyakkal, melyek a közegen kívül helyezkednek el. Az Estigia szivattyúk -30 °C - +100 °C hőmérsékletű folyadékok szállítására alkalmasak, felszerelhetők fix vagy változtatható fordulatszámú motorral, ATEX védelemmel vagy anélkül.
Függőleges tengelyű vegyipari szivattyú Új függesztett bemerülő szivattyú vegyipari szivattyúk bizonyított hidraulikájával

Sajtó megjelenések

Additional Information