Függőleges tengelyű bemerülő szivattyúkkal bővült a KSB termékprogramja

Az új sorozat az úgynevezett "B-Pump", ill. "B-Pumpe" elnevezést a német Bohrlochwellenpumpe szóról kapta. Felépítésüket tekintve egy nyomóoldali házrészből, szívócsőből és terelőlapát házból állnak.

A bemerülő hidraulikájú szivattyúk 6-24 coll tengelyátmérőig, illetve 1-25 fokozatig, összesen 17 hidraulikai méretben érhetők el. Maximális emelőmagasságuk 200 m, szállítókapacitásuk max. 720 l/s. A KSB-től megszokott módon, a szivattyúk több szempontból személyre szabhatók.  Elérhető például felszín alatt és felett elhelyezkedő nyomócsonkkal, függőlegesen szerelt elektromotorral vagy 90 fokos áttétellel, vízszintesen szerelt dízel, ill. elektromotorral. Maximális fordulatszám 3500 rpm.

Alapkivitelben a szivattyúkat szürkeöntvényből és acélból gyártják, de igény esetén rendelhető teljes egészében rozsdamentes acélból, duplex, super duplex vagy más speciális anyagokból is.

A tengely közbenső csapágyai alapkivitelben közeg által kentek, de igény esetén más kenési módozatok is megvalósíthatók. A ház nyomástűrő képessége 16 bar, de magasabb értékekre is szállítható megfelelő konstrukció. A csőcsatlakozások DIN, ASME, ill. BS szabvány szerintiek. Max. 150 °C-os közeghőmérsékletre ajánljuk.

KSB B Pump Új függőleges tengelyű bemerülő szivattyú a KSB kínálatában

Sajtó megjelenések

Additional Information