Pillangó szelep nagy térfogatáramú vízszállítási feladatokra

A KSB pillangószelepeinek sokszínűségét és alkalmazhatósági körét növelve az Aporis típusú szerelvényeit új, elasztomer tömítésű változattal bővítette. 

A KSB Aporis kettős excentricitású pillangószelepet távvezetéki feladatokra tervezték, tehát ahol nagy vízmennyiség halad át a rendszeren és megbízható zárásra van szükség, így általában vízellátás, vízkezelés során, vagy ipari létesítmények hűtőköreiben alkalmazzák.

A szerelvény beépítési hossza az EN558 / ISO 5752 szabvány 14. sorában megadott méreteknek megfelelő, névleges átmérő tekintetében pedig rendkívül széles a tartomány, DN 300 –tól DN 2000-ig elérhető. A maximális megengedett üzemi nyomás 16 bar, az üzemi hőmérséklettartomány pedig 0 – 85 °C közötti lehet. A szerelvényházak és a tányérok epoxi bevonatú gömbgrafitos öntvényből (EN-GJS-400-15) készülnek.

A tányért két rozsdamentes acél tengely tartja. A hajtás tengelyét a tányérral egy reteszhorony kapcsolja össze. Egyik tengelyvég sincsen közvetlen kapcsolatban a szállított közeggel, a folyadéktól való elzárást zárt védőhüvelyek biztosítják. Az acéllal megerősített PTFE hüvelyek és a fentiek együttesen, hosszú távon biztosítják a szerelvény problémamentes működését.

A karimás házat öntvény talpakkal erősítették meg, mely megkönnyíti a szelep tárolását és kezelését, stabilabbá teszi azt. Az ISO 5211 szerinti fedélkarimáknak köszönhetően a szerelvény számos hajtásváltozattal felszerelhető (kézi, elektromos, pneumatikus, hidraulikus). A típussorozat nemzetközi szabványoknak megfelelően (DVGW, WRAS és ACS) ivóvizes alkalmazásokhoz is engedélyezett.

KSB Aporis A KSB Aporis kettős excentricitású pillangószelepet olyan feladatokra tervezték, ahol nagy vízmennyiséget kell szállítani, és megbízható zárásra van szükség


Sajtó megjelenések

Additional Information