A Budapesti Műszaki Egyetem diákjai műhelygyakorlaton jártak nálunk

A KSB ajtaja mindig nyitva áll a tanulni vágyó gépészhallgatók előtt. Az idei évben már többször is jártak nálunk a BME hallgatói. Legutóbb a mesterképzésen, áramlástechnikai szakirányon tanuló diákok látogattak el nagytarcsai szerviztelepünk műhelyébe, ahol több szivattyút is volt lehetőségük szétszerelni, az alkatrészeket egyenként kezükbe fogni. A szervizlátogatás kiemelten hasznos volt a hallgatók számára abból a szempontból is, hogy az egyetemen kapott konkrét géptervezési feladathoz inspirációt, gyakorlati tapasztalatot szerezzenek.

A fiatal gépészmérnökök edukációját a KSB fontos feladatának tartja. A Budapesti Műszaki Egyetemről az elmúlt évek során több hallgató is a KSB-nél töltötte kötelező szakmai gyakorlatát, illetve volt, aki nálunk írta szakdolgozatát. Számunkra is öröm, hogy közülük többen már teljes állásban dolgoznak értékesítési csapatunkban.

A 2016-os évhez kapcsolódóan megemlítendő még az egyetemen tartott előadás, amit Janik László, értékesítési vezető tartott a tananyaghoz kapcsolódó, „örvényszivattyúk kiválasztása” témakörben.

A jövő évi tervek kapcsán elárulhatjuk, hogy a fenti lehetőségeken túl, az egyetem a hallgatók számára meglepetéssel készül, melyben a KSB is aktívan közreműködik és a laborgyakorlati órákat teszi majd színesebbé.

Az októberi látogatásról Hajgató Gergely a Hidrodinamikai Rendszerek Tanszék tudományos segédmunkatársának beszámolóját olvashatják, melyet ezúton is köszönünk neki:

„2016 október folyamán a Műegyetem Hidrodinamikai Rendszerek Tanszékéről 6 hallgatóval látogattuk meg a KSB Szivattyú és Armatúra Kft. nagytarcsai szerviztelepét. Mindez egy mesterképzésben futó, áramlástechnikai gépekkel foglalkozó tervezési tárgy keretein belül történt, ám ez alkalommal a hallgatók kezükbe is vehették azokat a gépegységeket, melyekről korábban tanultak. A szerviztelepen eltöltött idő értékét tovább növelte, hogy ezeket az alkatrészeket maguk szerelhették szét, és láthatták több meghibásodási formájukat is.

Mindeközben a KSB munkatársai személyében tapasztalt, felkészült kollégákat ismerhettek meg, akiktől sok újdonságot hallottak a hibafeltárás és a szervizelés területéről. Amennyiben lehetőség lesz rá, ez az alkalom része marad a ,,tananyagnak”.

Köszönjük szépen a lehetőséget!

Hajgató Gergely

Tudományos segédmunkatárs, BME, HDR Tanszék New content item

Sajtó megjelenések

Additional Information