Movitec 125: Új magas teljesítményű, nagynyomású in-line szivattyú a magas hatékonyságért

2016 júniusában, a KSB AG a Movitec függőleges tengelyű, többfokozatú magasnyomású centrifugál szivattyúk egy új mérettartományát mutatta be. Az új Movitec 125-öt a széria korábbi tagjaihoz hasonlóan víz, hűtőfolyadékok, kondenzátum és ásványi anyag tartalmú közegek szállítására tervezték. Alkalmazhatók például ipari cirkulációs- és tűzoltó rendszerekben, hűtővízkörökben, mosóberendezésekben és általános gyártástechnológiai folyamatok során, nyomásfokozás céljából.

A szivattyú tervezésekor a KSB mérnökei különös hangsúlyt fektettek a kiemelkedő hidraulikus hatásfokra, melynek eredményeképpen a Movitec 125 szivattyúk teljes járókerék átmérő esetén 80% feletti hatékonysággal üzemelnek. Ez a típus akár 192 m3/óra térfogatáramra és 125 méteres emelőmagasságra is képes (60 Hz). A megengedett folyadék hőmérséklet -20°C és +120°C közötti. A standard változatot egy 2 pólusú IE3-as motor hajtja, ami 15 és 45 kW közötti teljesítménnyel választható.

A keményfémből készült, közeggel kent siklócsapágyaknak, az öntvény lábazatnak és az O-gyűrűvel zárt torziós ellenállású hűtőköpenynek köszönhetően a berendezések rendkívül robosztusak és megbízhatóak. Ezt a megbízhatóságot növeli a rozsdamentes acélból készült hidraulikus részek korrózióállósága is.

A szivattyúk beépítését nagyban megkönnyíti, alkalmazhatóságát pedig tovább bővíti, hogy a szivattyúk számos anyagváltozatban és többféle karimás csatlakozóval érhetők el.  

Az EN 12756-os szabványnak megfelelő csúszógyűrűs tömítések, adott esetben a patronos tömítések egyszerűen cserélhetőek, így a Movitec 125 szivattyúk könnyen szerelhetők és hosszú éveken át üzemképesek lesznek.

Opcionálisan a szivattyúkat frekvencia váltóval szerelhetjük fel, ami a motorral összekapcsolva a szivattyú térfogatáramát és emelőmagasságát a tényleges szükségletnek megfelelően szabályozza, így növelheti a rendszer teljesítményét. Nová účinná vysokotlaká čerpadla pro vysoké výkony Az új Movitec 125 szivattyú 8 méretben és különböző fokozatszámban érhető el © KSB AG

Sajtó megjelenések

Additional Information