Új acélöntvény szabályozószelep az iparban

2016 júliusától a KSB AG a BOA-CVE/CVP H szabályozó szelepeinek palettáját acélöntvény változattal bővítette. Az új szerelvény többnyire az iparban, illetve gyártástechnológia és berendezésgyártás területén alkalmazható, tehát olyan alkalmazásokhoz, ahol a folyadék áramlásának szabályozására van szükség. Az új típus acélöntvényből (GP 240 GH) készül, DN 15-ös mérettől DN 200-ig érhető el. Maximum PN 40 névleges nyomáshoz legfeljebb 450 °C hőmérséklet esetén alkalmazható.

A szerelvények a szelepsapka csavarjainak lecsavarásával, speciális szerszámok nélkül is könnyedén szétszerelhetők. Ez lehetővé teszi, hogy a szerelvény teljes belső részét kicseréljük és más környezeti követelményekhez igazítsuk. A szelepülékek és záróelemek széles választékban, minden névleges átmérőhöz elérhetőek. A záróelemek egyenszázalékos és lineáris karakterisztikájúak is lehetnek. 

A szelepülékek úgy lettek kialakítva, hogy mindkét oldaluk használható legyen. Amennyiben az ülék megsérülne, vagy elhasználódna, elég megfordítani, ahelyett hogy kicserélnénk. A kavitáció és zajproblémák kezelésére a szerelvényben  parabolikus, perforált záróelemek és több lyukú szűrőkosarak is rendelkezésre állnak. A biztos zárást megkövetelő alkalmazásokhoz a KSB lágytömítésű záróelemeket kínál.

Az orsótömítést standard változatban a karbantartásmentes, rugós PTFE V tömítés biztosítja. 250 °C feletti hőmérséklet esetén grafit tömszelence tömítést javaslunk. Igény esetén a nyomásszabályzók DN 50-nél nagyobb szelepekhez is elérhetők, így a szerelvényhez kisebb és kedvezőbb áru hajtóművek is elegendők.

A kezelő választhat elektromos és pneumatikus hajtás között. Az elektromos hajtás bemeneti és kimeneti jelei 2-10V-ig ill. 4…20mA-ig terjednek. A szerelvény egyszerűbb szabályzási feladatokhoz 3-állású hajtással is felszerelhető. Az elektromos hajtások elérhetők 5 méretben és 24V, 230V, 400V-os verzióban, amelyben a legnagyobb hajtóerő 25 000 Newton. A pneumatikus működtetésű hajtómű 3 méretben érhető el és maximálisan 50 000 Newton erőt tud kifejteni. BOA-CVE/CVP H Az új BOA-CVE/CVP H acélöntvény szabályozószelep ipari felhasználásra © KSB AG

Sajtó megjelenések

Additional Information