Archív Hírek 2013

Ezen az oldalon minden 2013-ban megjelent sajtó hír megtalálható.

Pressearchiv Pic

 1. Földrengés biztos sprinkler rendszerek a KSB-től

  Earthquake-proof fire-fighting systems_original

  Az elmúlt évben két spanyol atomerőműbe (Almaraz és Trillo) is szállított a KSB földrengés biztos sprinkler és mobil szivattyú rendszereket.

  Bővebben zu KSB geht auf Wachstumskurs
 2. Energia-diéta Roadshow

  11

  A KSB Szivattyú és Armatúra Kft. 2013. június 17. és 21. között „Energia-diéta” címmel országos Szakmai Bemutatót tartott. Az eseményen partnereink megismerkedhettek cégünk átfogó termékválasztékával, új fejlesztéseivel.

  Bővebben zu KSB geht auf Wachstumskurs
 3. A Dónáti Öntözőtelep Rekonstrukciója

  4

  Több mint 300 millió forintból készült a fábiánsebestyéni Kinizsi 2000 Mezőgazdasági Zrt. 2012-ben felújított öntözőrendszere; a Dónáti öntözőrendszert Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter helyezte üzembe.

  Bővebben zu KSB geht auf Wachstumskurs
 4. KSB szerelvények segítik a Costa Concordia kiemelését

  Costa 1

  A KSB 328 pneumatikus működtetésű pillangószelepet szállított a Costa Concordia kiemeléséhez, amely 2012. január 13-án borult fel Giglio szigeténél.

  Bővebben zu KSB geht auf Wachstumskurs
 5. KSB az új szakkönyvben

  Book 2

  Az „Örvényszivattyúk a gyakorlatban” című könyvben a szerző elsõsorban a felhasználó, üzemeltetõ mérnök szemszögébõl ismerteti a legkülönbözõbb szivattyúk szerkezeti felépítését, amit az üzemeltetés igényei szerint alakítottak ki a gyártók. 

  Book Ezen belül külön fejezet tárgyalja a szivattyúk szerkezeti elemeit - tömszelencék, csapágyazások, tengelykapcsolók, résgyűrűk, stb. - az üzemeltetés és a karbantartás figyelembevételével. Külön - külön kerülnek ismertetésre a korszerű merülõmotoros - és búvárszivattyúk, valamint a hermetikus gépcsoportok szerkezeti tulajdonságai, és alkalmazásuk különleges lehetõségei. A szerző részletesen kitér a szivattyúk üzemeltetésének és szabályozásának technikai megoldásaira. Mindemellett kiemeli a frekvenciaváltóval felszerelt, fordulatszám szabályozott szivattyúk alkalmazásainak lehetõségeit. A szivattyúházak kialakításának szempontjai, és a segédüzem, valamint a gépházi csövek zárszerkezetei külön - külön fejezeteket alkotnak. Az üzem ellenõrzés és monitoring, valamint az üzemi mérések ismertetése több példán keresztül kerül bemutatásra. Végül a harmadik részben az örvényszivattyúk karbantartásának és nagyjavításának jellemzõ eseteiről olvashatunk, mely hivatkozik az elsõ rész szerkezeti ismeretanyagára. A könyv törzsanyagát az érvényben lévõ magyar szabványok és a német vízellátási szakterület műszaki irányelveinek a felsorolása zárja. A könyvhöz kapcsolódó Műszaki mellékletben egy-egy részterület kerül bemutatásra. A KSB Kft. - többek közt - az energiahatékonyság fontosságát hangsúlyozza a szinkron motorokról szóló szakmai mellékletben.


  A szerzõrõl:

  Józsa István Lamp Hugó díjas, aranydiplomás gépészmérnök, a hazai szivattyús történések egyik legaktívabb résztvevõje. Nevéhez fűzõdik – többek között – a GANZ gyár legnagyobb hõerõművi hűtõszivattyúinak tervezése, amelyek több mint négy évtizede kifogástalanul működnek. Üzemeltetési tapasztalataiban meghatározó a Fõvárosi Vízműveknél eltöltött közel két évtized, ahol kiemelkedõ szerepe volt a termelõ telepek és átemelõ gépházak korszerűsítésében és üzemirányításuk fejlesztésében.


  A/4 formátum, kemény tábla, 320 oldal
  Rendelési ár: 3.000 Ft.+ 5% ÁFA

  Kiadó: Invest-Marketing Bt.

  Felelõs kiadó: Imre Miklós
  invest.bt@chello.hu
  Tel.: 06-20-9120-988

  Bővebben zu KSB geht auf Wachstumskurs
Zusätzliche Informationen