A KSB kiállít a 2012-es IFAT-on

A vízkivételi eljárásokban használt sok más szivattyúja mellett az idei, 2012. május 7. és 11. között megrendezésre kerülő IFAT-on egy UPA 250C típusú merülőmotoros szivattyút állít ki a KSB. Az UPA típust az általános vízellátásban, öntözésben, bányászatban, talajvíz-szabályozásban, tűzoltó berendezésekben valamint a nyomásfokozásban használják.

Az UPA 250C maximális emelőmagassága 460 méter, maximális térfogatárama 330 köbméter óránként. A szállított közeg hőmérséklete a motorteljesítménytől függően akár az 50 °C-ot is elérheti. A robusztus gépegység kialakításának köszönhetően az akár 50 gramm/köbméter szilárdanyag tartalmú közegek szállítására is alkalmas. A szivattyú abrazív kopását a szabadalmaztatott homokleválasztó gátolja meg. A tokozott szivattyúcsapágyak nem igényelnek karbantartást.
A gépegység üzembiztos működéséről blokkolásbiztos tányérral ellátott visszacsapószelep gondoskodik. A beépített rugónak köszönhetően a szelep gyorsan zár és megakadályozza a vízütéseket, mely óvja a teljes kútrendszert és az egyes komponenseket is. A kopásálló csúszógyűrűs tömítés megakadályozza a szállított közeg keveredését a motor hűtőfolyadékkal, mely hosszabb motorélettartamot eredményez.
A motoron lévő vízkenésű axiális csapágy önbeálló billenő szegmensekkel van felszerelve. Nem igényel karbantartást és a rozsdamentes acél valamint keményszén anyagminőségeknek köszönhetően a tartós üzemeltetés okozta terhelésekkel is megbirkózik. A gépegység indításakor a szivattyúhidraulika által előidézett axiális lökést az ellenaxiális csapágy felveszi és megakadályozza a járókerekek nem megengedett irányú elfordulását, elcsúszását a fokozatházakban. Ez üzembiztos és hosszú távú üzemeltetést tesz lehetővé, mely alapvető elvárás a különféle vízkivételi eljárásokban. Az UPA gépegységek felhasználási területtől függően különféle anyagváltozatokban érhetők el.

A szállított közeggel érintkező, valamennyi műanyag alkatrész rendelkezik ivóvíz engedéllyel. A dinamikusan kiegyensúlyozott forgórész halk működésről gondoskodik.

A KSB merülőmotoros szivattyúválasztéka lefedi az 1 m³/h-tól a 2.700 m³/h-ig terjedő térfogatáram tartományt. A szivattyú emelőmagassága típustól függően elérheti az 1.550 métert. UPA cikkhez Az UPA 250C szivattyú: tartós konstrukció, hosszú élettartam KSB Aktiengesellschaft

Sajtó megjelenések

Zusätzliche Informationen