Adatvédelmi szabályzat

Hozzáférési adatok mentése

A felhasználó a KSB-honlap bármely oldalához való hozzáférésekor és bármely fájl lehívásakor a folyamat hozzáférési adatait szerverünkön jegyzőkönyvfájlban rögzítjük.

Bármely lehívás adatfájlja a következőket tartalmazza:

  • eredet, ahonnan a lehívás ered
  • fájl neve
  • lehívás dátuma és időpontja
  • átvitt adatmennyiség
  • hozzáférési státusz (fájlátvitel, fájlt nem találja stb.)
  • Web kereső típuslekérdezés eredménye
  • lehívó IP-címe

A mentett adatokat kizárólag statisztikai célból értékeljük ki. Harmadik személyeknek kereskedelmi vagy nem kereskedelmi célra nem adjuk tovább.

Személyes adatok gyűjtése

A honlapon személyes adatok gyűjtésére csak abban esetben kerül sor, ha Ön ehhez kifejezetten hozzájárul, így megadja adatait az ügyfélportál regisztráció során vagy kitölti a kapcsolat felvételi űrlap mezőit. A megadott adatokat nem adjuk ki harmadik félnek, kizárólag abból a célból használjuk fel, hogy az ajánlatkérésekre, érdeklődésre választ adjunk, és megfelelő információkkal láthassuk el Önt. Bármikor visszavonhatja a beleegyezését, hogy elmentsük és használjuk az adatait. Ehhez kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk az alábbi e-mail címen: ksbinfo.hungary@ksb.com.

A felhasználóknak joguk van tájékoztatást kapni a róluk tárolt személyes adatokról, illetve kérhetik az adataik módosítását, törlését. Ehhez kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk az alábbi e-mail címen: ksbinfo.hungary@ksb.com.

Hírlevél

A hírlevél szolgáltatásunkra való feliratkozáshoz meg kell adnia az e-mail címét. Az Ön által megadott adatokat, kizárólag hírlevélküldés céljából használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk ki. Természetesen bármikor visszavonhatja hozzájárulását, kérheti adatai törlését, leiratkozhat a hírlevélről. A hírlevélről való leiratkozást megteheti a hírlevelek végén található „lemondás” linkre kattintva, vagy jelezheti leiratkozási a szándékát a ksbinfo.hungary@ksb.com e-mail címen.

Universal Analytics

A weboldalunk a Google Universal Analytics alkalmazást használja, amely a Google Inc. („Google”) (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA - “Google”) webelemző szolgáltatása. A Google Analytics úgynevezett „cookie-kat”, szövegfájlokat használ, amelyeket a számítógépére mentenek, így elősegítik az Ön által látogatott weblap használatának elemzését. Az Ön által használt weboldallal kapcsolatos cookie-kal létrehozott információk rendszerint a Google egyik USA-beli szerverére kerülnek és tárolódnak. Az IP-anonimizálás weboldali aktiválásával a Google az Ön IP címét az Európai Unió tagállamain belül vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más államokban előzőleg megrövidíti. A teljes IP-címnek a Google USA-ban lévő szerverére történő továbbítására és ottani lerövidítésére csak kivételes esetekben kerül sor. Eme weboldal üzemeltetőjének megbízásából a Google ezeket az információkat arra fogja használni, hogy kiértékelje, hogyan használta Ön a honlapot, továbbá, hogy a weboldal üzemeltetőjének a honlap aktivitásával összefüggő jelentéseket készítsen, valamint, hogy a weboldal- és az internethasználattal kapcsolatos további szolgáltatásokat teljesítsen. A Google Analytics keretein belül az Ön böngészője által továbbított IP-címet nem vezetjük össze a Google

más adataival. A cookie-k tárolását böngészőjének megfelelő beállításával megakadályozhatja, azonban felhívjuk figyelmét, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy ennek a honlapnak nem minden funkciója lesz teljes körűen használható. Megakadályozhatja továbbá, hogy a Google gyűjtse és feldolgozza a cookie-k általi, az Ön weboldalhasználattal kapcsolatos adatait (beleértve az IP-címet is), ha letölti és telepíti a következő linken elérhető böngésző plugint. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hu 

Alternatív megoldásként, amennyiben mobil eszközön használ böngészőt, úgy nyissa meg a következő linket, hogy megakadályozza, hogy a Google Analytics adatgyűjtését (ez a cookie csak ezen a böngészőn működik, ha törli a cookie-kat a böngészőben, akkor újra a linkre kell kattintania: 

Deaktiválom a Google Analytics-et

Vegye figyelembe, hogy a honlap a következő Google Analytics kiterjesztést használja „_anonymizeIp ()”. Emiatt az IP címek rövidített formában kerülnek feldolgozásra, annak megakadályozására, hogy közvetlen összefüggésbe legyenek hozhatók egy adott személlyel. 

AdWords

A „Google AdWords” nevű online reklámprogramot használjuk, továbbá annak keretein belül igénybe vesszük a Google konverziókövető szolgáltatását. A Google konverziókövetés a Google Inc. elemző szolgáltatása (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“).

Amikor Ön egy weboldalt Google-hirdetés által ér el, akkor egy a konverziókövetéshez szükséges cookie kerül a számítógépére. Ezeknek a cookie-knak az érvényessége korlátozott, és nem tartalmaznak semmilyen személyes adatot, így a felhasználó nem is azonosítható általuk.

Amikor honlapunk bizonyos internetoldalait böngészi, és a cookie még nem járt le, akkor a Google és mi is láthatjuk, hogy Ön a hirdetésre kattintott, miáltal erre az oldalra jutott. A cookie 30 napig érvényes.

Minden Google AdWords ügyfél másik cookie-t kap, így azokat az AdWords ügyfeleinek weboldalain keresztül nem lehet nyomon követni.Az információk – melyeket a konverziókövető cookie-k segítségével szereztek – azt a célt szolgálják, hogy az AdWords konverziókövetést választó ügyfeleinek számára konverziós statisztikákat készítsenek. Az ügyfelek így tájékozódnak a hirdetésükre kattintó és konverziókövető címkével ellátott oldalra továbbított felhasználók számáról. Azonban olyan információkhoz nem jutnak hozzá, melyekkel bármelyik felhasználót azonosítani lehetne. Ha nem szeretne részt venni a konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal, hogy böngészőjében letiltja a cookie-k telepítésének lehetőségét. Ezután Ön nem fog szerepelni a konverziókövetési statisztikákban. Miután törölte az összes cookie-t böngészőjében, akkor vissza kell állítania a megfelelő opt-out sütit.

Közösségi oldal plug-in-ek

A honlapunk az alábbi közösségi oldalak plug-in-jeit tartalmazza:

Facebook Írország Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2, Ireland ("Facebook"); a plug-in-ek beazonosíthatók a rajtuk lévő Facebook logóval. A lista online elérhető az alábbi címen: http://developers.facebook.com/docs/plugins.

Twitter, Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103 ("Twitter"); a plug-in-ek beazonosíthatók a rajtuk lévő Twitter logóval. A lista online elérhető az alábbi címen: https://twitter.com/about/resources.

Google (Google+), Google, Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; (“Google+”); a plug-in-ek beazonosíthatók a rajtuk lévő Google+ logóval. A lista online elérhető az alábbi címen: https://developers.google.com/+/web/+1button/?hl=de.

A plug-in-ek a közösségi oldalak kezelői által, harmadik félnek, használathoz elkészített bővítmények. Ezek linkként működve kapcsolatot létesítenek egy másik weboldallal és annak hálózatával. Ami közös az összes ilyen közösségi hálózati plug-in-ben, a tény, hogy a KSB nem felügyeli és nem irányítja azokat, annak ellenére, hogy ezek integrálhatók honlapokba harmadik fél által. Ezért is informáljuk a felhasználókat a honlapunkról és ezen plug-in-ek működéséről, hogy ők eldönthessék, hogy használják-e ezeket vagy sem.

A honlapunkra látogatók maximális védelmének érdekében „dupla-kattintásos módszert” alkalmazunk a plug-in-ek esetében. Ez a módszer lehetővé teszi a honlapunk felhasználóinak, hogy eldöntsék vajon egyetértenek-e a használati adatok elküldésével a közösségi oldal kezelőjének. A böngésző közvetlen kapcsolatot létesít a közösségi oldalak szervereivel és látogató specifikus adatokat továbbít anélkül, hogy a felhasználók ennek kifejezetten tudatában lennének.

A Facebook esetében ez tipikusan magába foglalja az odalátogató felhasználó adatait, olyanokat, mint az eszköz vagy terminál IP címe, dátum és idő, böngésző és operációs rendszer. Ez akkor is előfordulhat, ha a felhasználó nem kattint a „Tetszik” gombra. Twitter viszont más részről nem csak adatokat gyűjt, de IP címet is. Közösségi oldalak üzemeltetői nem tárnak fel további adatokat, vagy részleteket ebben a kontextusban.

Mindaddig, amíg a felhasználó a honlap böngészésével párhuzamosan be van jelentkezve bármely közösségi oldal profiljába azok képesek összepárosítani az adatokat. Ha a felhasználó plug-in-ekre kattint vagy különböző közösségi oldal funkciókat használ (pl. kommentel) ez az információ a közösségi oldalak szerverein is mentésre kerül. Ha szeretné megelőzi az automatikus kapcsolódást a rendszerek között, javasoljuk, hogy jelentkezzen  ki fiókjaiból.

További információkkal nem rendelkezünk a honlapunk látogatása során a közösségi hálózatok számára küldött adatokkal kapcsolatban. Amennyiben szeretne többet megtudni tekintse meg az adott közösségi oldal adatvédelmi szabályzatát, illetve ellenőrizze adatvédelmi beállításait.

Biztonság

A KSB-nél szigorú biztonságpolitikát folytatunk a személyes adatokkal való visszaélés és az adatokhoz való jogtalan hozzáférés ellen. Számos biztonsági eljárást és különféle technikai, valamint fizikai korlátozást alkalmazunk a szervereinken tárolt személyes adatok kezelésekor.

Linkek más weboldalakhoz

A honlap linkeket tartalmaz más weboldalakhoz. Nincs befolyásunk arra, hogy a másik weboldal üzemeltetője betartja-e az adatvédelmi rendelkezéseket.A KSB saját tartalmaiért az általános törvények szerint felel. A tartalmaktól el kell különíteni a más oldalakra irányuló úgynevezett "linkeket". A linkeken keresztül használatra rendelkezésre bocsátott és külön jelölt idegen tartalmakért a KSB nem vállal felelősséget, és ezen tartalmakat nem teszi magáévá. Az illegális, hibás vagy nem teljes tartalmakért, valamint az információ használatából vagy fel nem használásából eredő károkért egyedül azon weboldal üzemeltetője felel, melyre az utalás történt. A szerkesztőség csak akkor felel idegen tartalmakért, ha azokról, azaz egy esetleges jogellenes ill. büntethető tartalomról tudomása van, és nem tesz meg technikailag mindent azok használatának megakadályozására.

A felhasználóknak joguk van a róluk elmentett személyes adatokról díjmentes információkat kérni. Ezen túlmenően a törvényi előírások szerint joguk van személyes adataik javítását, zárolását vagy törlését kérni.

A KSB Szivattyú és Armatúra Kft. adatvédelmi nyilvántartási számai:

Hírlevél küldés céljából kezelt adatbázisra: NAIH-62713/2013
Kapcsolatfelvétel/regisztráció a honlapon keresztül: NAIH-88023/2015

A www.ksb.hu adatkezelési tájékoztatójának teljes szövege az alábbiakban tölthető le:

Additional Information