A KSB sikertörténete – Tények és mérföldkövek

A KSB egy állandóan mozgásban lévő vállalat. Az innováció mellett azonban a tradícióra is nagy hangsúlyt fektetünk. A cégalapítástól a legújabb termékekig – Mérföldkövek és állomások a KSB életében.

A gépészmérnök Johannes Klein 1871-ben Friedrich Schanzlinnal és Jakob August Beckerrel megalapította a „Frankenthaler Maschinen- & Armaturen - Fabrik Klein, Schanzlin & Becker“ társaságot. A vállalkozás 1887-től részvénytársaságként működött. 1924 és 1934 között a KSB több németországi vállalkozást is felvásárolt, többek között a nürnbergi és pegnitzi telephelyekkel rendelkező „Armaturen- und Maschinenfabrik S. A. Hilpert“-et.

Az első külföldi társaság vezetését 1896-ban a cégalapító Johannes Klein öccse, Jacob vette át Nagy-Britanniában. Az amerikai kontinensen való megjelenést az 1941-ben alapított argentin KSB Compañía Sudamericana de Bombas fémjelzi. A KSB pakisztáni leányvállalatával 1953-ban jelent meg elsőként az ázsiai piacon.

Jacob Klein fogadott fia, Otto Klein-Kühborth a KSB részvénytőke egy minősített többségét 1964-ben a Klein Pumpen GmbH-ra ruházta, melynek üzletrészei az 1960-ban alapított KSB Alapítvány kezelésében állnak. Az ily módon kialakított tulajdonosi szerkezet a hosszú távú és sikeres fejlődés biztos alapjául szolgált.

Az 1980-as években a KSB további társaságok vásárlásával szélesítette termékpalettáját. A vállalkozás a jövő fontos piacain, Kínában, Indiában és Brazíliában is fokozza üzleti tevékenységét, melyet az 1990-es évek közepe óta több újonnan alakult társaság és közös vállalat jelez.

Additional Information
Locations_ch_original

KSB telephelyek Magyarországon

A KSB telephelyeinek címe, telefonszáma, megközelítése.

Tovább to KSB telephelyek Magyarországon
Tastatur mit E-Mail

Kapcsolatfelvétel

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben.

Tovább to Kapcsolatfelvétel
25 éves a KSB Szivattyú és Armatúra Kft. Magyarországon

25 éve Magyarországon, 146 éve a világon

A KSB Szivattyú és Armatúra Kft. 2017-ben ünnepelte 25. születésnapját. A jeles év alkalmából Schuck János ügyvezető igazgató interjút adott.  

Interjú Schuck Jánossal to 25 éve Magyarországon, 146 éve a világon