A KSB 150 éves sikertörténete – Tények és mérföldkövek

Innováció és növekedés – a KSB 150 éves története dióhéjban

A hatékonyság növelése volt Johannes Klein gépészmérnök célja, amikor 1871-ben megtervezte automatikus kondenzedény készülékét. Találmánya felfogta a gőzgépek által generált gőzt és azt víz fázisban visszatáplálta a kazánba. Erre a termékre alapozva, még ugyanabban az évben ő fektette le a mai KSB csoport alapjait két másik vállalkozó társával, Friedrich Schanzlinnal és Jakob Beckerrel.

A hatékonyság, megbízhatóság és fenntarthatóság a vállalat mozgatórugói a kezdetektől fogva. Ennek eredményeként a KSB által gyártott szivattyúk és szerelvények folyamatosan új referencia értékeket állítanak fel a világszerte zajló projektekben.

A cég még nehéz időkben is folyamatosan fejlődött, és célzott beruházásokkal, stratégiai szemlélettel bővítette működési területeit. A KSB büszke arra, hogy egyszerre biztonságos befektetés és megbízható partnere ügyfeleinek – és ez a jövőben sem fog változni.

Napjainkban világszerte több, mint 15000 munkatárs alkalmazza a mindennapi működésben a társaság alapítóinak elveit. Mindannyiuk szenvedélye, hogy kimagasló teljesítményt nyújtsanak a KSB ügyfelek számára– híven a vállalat mottójához:

People. Passion. Performance. – Emberek. Szenvedély. Teljesítmény.

Olvasson tovább a mérföldkövek megismeréséhez a KSB hosszú történetében

Innovatív termékfejlesztés

KSB: az innovációra épülő vállalat

Minden azzal kezdődött, amit a KSB ma is jelent: munkájuk iránt szenvedélyt érző, hatékonyságra és funkcionalitásra összpontosító emberek csapatával – ahogy a vállalat mottója is jelzi: people, passion, performance – emberek. szenvedély. teljesítmény.

Hatékonyság, mint alapelv: az első szabadalom:

johannes klein

1871-ben Johannes Klein kifejlesztett egy kondenzedény készüléket és felszerelte a Frankenthal Részvénytársaság Sörfőzdében. A sörfőzde igazgatóját, Friedrich Schanzlint és a pénzügyi befektető és téglagyáros Jakob Beckert lenyűgözte a találmány. Kleinnel együtt megalapították a „Frankenthaler Maschinen- & Armaturen-Fabrik Klein, Schanzlin und Becker” társaságot.

Tartós, megbízható termékek

2

A cég a kezdetektől fogva a tartós termékek fejlesztésére helyezte a hangsúlyt. Ennek eredményeként kezdődhetett meg például 1890-ben a UNA gőz- vagy szalaghajtású kettős működésű dugattyús szivattyúk gyártása, csupán egy tömszelence tömítéssel, amiről nevét kapta. Az egyik legfontosabb jellemzője a hosszú élettartam volt.

Energiatakarékosság már az 1930-as évek óta

3

A KSB már 1935-ben piacra dobta az első energiatakarékos szivattyúsorozatát, az egylépcsős csigaházas Eta szivattyúkat ipari alkalmazásokhoz.

Technológiai áttörés: RDL 900 tisztavíz szivattyú

4

Az 1963-ban kifejlesztett tisztavíz szivattyú technológiai áttörést jelentett, mivel nagy méretének dacára is jó hatékonyságot és hosszú élettartamot tudott biztosítani.

Környezetvédelem – a zaj ellen

5

A zaj is környezetszennyezés; épp ezért a KSB mérnökei számára fontos, hogy a környezet védelme érdekében különösen alacsony zajszintű szivattyúkat fejlesszenek ki. Erre a célra már 1975-ben Frankenthalban akusztikai központot építettek, amely a KSB szivattyúk zajszintjének folyamatos csökkentését szolgálja.

Fenntarthatóság

6

A fenntarthatóság alapvető szerepet játszik a KSB minden döntésében, így a vállalat 2010-ben csatlakozott az ENSZ egész világra kiterjedő vállalati fenntarthatósági kezdeményezéséhez, a Globális Megállapodáshoz (UN Global Compact). A megállapodás irányelveinek követésével a KSB elkötelezi magát a társadalmi és ökológiai globalizáció támogatására.

Energiahatékonyság

7

Az energiahatékonyság a KSB mércéje 2012 óta. Ekkor fejlesztették ki a MegaCPK vegyipari szabvány szivattyút: a jól bevált típussorozat innovatív továbbfejlesztése magasabb energiahatékonyságot és nagyobb üzembiztonságot kínál, illetve a KSB cégcsoporton belül mindenhol egységes előírások szerint gyártják.

Ügyfélközpontúság

Célunk még több szolgáltatást kínálni, hiszen a KSB számára az ügyfelek állnak a középpontban. Az ő jobb kiszolgálásuk érdekében 2018-tól Európa után az Egyesült Államokban is kiépítette szolgáltató hálózatát a KSB.

Jövő és fenntarthatóság

A fenntartható növekedés és a jövőorientált digitalizáció lehetővé tette a KSB számára, hogy évtizedek alatt folyamatosan fejlődjön. Ez a cél a továbbiakban is, épp ezért vágott bele a vállalat a Reverse Engineering (újramodellezés és reprodukció) szolgáltatásba a pótalkatrészellátásban, illetve hozott létre egy új tanácsadói és teszt központot az additív gyártásra (3D nyomtatási folyamatok) peignitzi telephelyén 2020-ban, ahol saját tapasztalataira építve más vállalkozásoknak kíván segíteni.

Vállalati fejlődés

A kezdetek

8

Az 1871-es, a hatékonyságra épülő szabadalom és cégalapítás, illetve az azt követő évek kellően megerősítették az innovációra és funkcionalitásra épülő vállalat alapjait, így nem sokkal később, 1887-ben a cég részvénytársasággá alakulhatott és irányítását az alapító, Johannes Klein vette át.

Vállalatból cégcsoport

Jacob Klein, az alapító öccsének vezetése alatt kezdődött el a céges terjeszkedés 1924-ben: a KSB három németországi gyárat is felvásárolt, illetve új leányvállalatokat alapított Európában – az elsőt Olaszországban. Az amerikai kontinensen való megjelenést az 1941-ben alapított argentin KSB Compañía Sudamericana de Bombas fémjelzi, amit az ázsiai és a csendes-óceáni piacokra történő belépés követett 1959-ben a pakisztáni leányvállalat megalapításával.

A földrajzi mellett iparági terjeszkedés is jellemezte ezeket az éveket: a KSB termékei és fejlesztései a klasszikus alkalmazási területek mellett megjelentek a hajógyártásban, a jármű-, a repülő- és a rakétaiparban is.

A globális vállalat

9

A XX. század végét szintén a növekedés fémjelezte: a KSB Amerika, Ázsia és Európa országaiban terjeszkedett, fontos új piacokat érintve, valamint olyan akvizíciókra került sor, amelyekkel a cég termék- és szolgáltatás portfólióját bővítette.

Ennek eredményeként 2002-re a KSB összesen 27 gyártási telephellyel rendelkezik, és több mint 100 országban vannak leányvállalatai, képviselői.

Additional Information
Locations_ch_headerImage

KSB telephelyek Magyarországon

A KSB telephelyeinek címe, telefonszáma, megközelítése.

Tovább to KSB telephelyek Magyarországon
Tastatur mit E-Mail

Kapcsolatfelvétel

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben.

Tovább to Kapcsolatfelvétel
25 éves a KSB Szivattyú és Armatúra Kft. Magyarországon

25 éve Magyarországon, 146 éve a világon

A KSB Szivattyú és Armatúra Kft. 2017-ben ünnepelte 25. születésnapját. A jeles év alkalmából Schuck János ügyvezető igazgató interjút adott.  

Interjú Schuck Jánossal to 25 éve Magyarországon, 146 éve a világon