Környezetvédelem a gyakorlatban a KSB-nél

Hogyan csökkenti a KSB termékei és gyártási helyszínei ökológiai lábnyomát a környezet védelme érdekében.

Az energiahatékony termékektől az erőforrás-hatékony termelésig – a KSB intézkedések széles skálájával törekszik a környezet védelmére, miközben ügyfeleit CO2-kibocsátásuk csökkentésében segíti.

A környezeti felelősség holisztikus megközelítése

A KSB-nél a környezeti felelősségnek mindig két oldala van: Először is a környezet védelme termékeink gyártása során. Másodszor, a termékeink és szolgáltatásaink által, életciklusuk során keltett ökológiai lábnyom minimalizálása. A KSB folyamatosan és következetesen mindkét szempontra figyelmet fordít.
Gyártásunk környezetterhelésének csökkentése érdekében gondoskodunk arról, hogy gyártási folyamataink minimális energia- és anyagfelhasználással járjanak. Minden új fejlesztésnél kezdettől fogva figyelembe vesszük az ökológiai tényezőket a nemzetközi szabványoknak megfelelően.
Ma a KSB összes terméke egyre nagyobb mennyiségű újrahasznosítható anyagot tartalmaz. Ez maximalizálja a nyersanyagok környezettudatos újrahasznosításának lehetőségeit termékeink életciklusának végén.

A megújuló energiák jelentőségének növekedése

Folyamatosan törekszünk arra is, hogy a már teljesen zöldárammá alakított németországi bázisunkon kívül is növeljük a megújulók arányát energiamixünkben.
2019-ben a megújuló energia már globális villamosenergia-fogyasztásunk 34,4 %-át tette ki. De ezt csak a kezdetnek tekintjük, és ezt a részesedést tovább fogjuk növelni.
Egy sor intézkedés végrehajtásával a KSB 2019-ben 2292 tonnával tudta csökkenteni szén-dioxid-kibocsátását 2018-hoz képest. Célunk, hogy 2025-ig további 30 százalékkal csökkentsük gyártási helyszíneink szén-dioxid -kibocsátását.

A KSB termékei működés közben csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását

Működés közben a KSB energiahatékony termékei nagy mennyiségű villamos energiát és ezáltal üvegházhatású gázokat segítenek megtakarítani. Ez mind környezetvédelmi és pénzügyi szempontból is vonzóvá teszi őket ügyfeleink számára.
Fontos szempont, mivel ma még mindig a szivattyúk adják az iparban felhasznált villamos energia körülbelül 30 százalékát.
A megtakarítási lehetőség jelentős: 2025-ig a KSB évi 850 000 tonna szén-dioxidot kíván megtakarítani csak Európában energiahatékony, változtatható sebességű vízszivattyúk értékesítésével.
A gazdasági és ökológiai célok összeegyeztetése a megélt/az igazi valóság/az élet valósága a KSB számára – és mégis egy olyan út, amely még sok erőfeszítést igényel.


Additional Information
Támogatjuk a jövő szakembereit – ezúttal a Váci SC Király Endre Szakgimnáziumot és Szakközépiskolát

Támogatjuk a jövő szakembereit – ezúttal a Váci SC Király Endre Szakgimnáziumot és Szakközépiskolát

A KSB csoport számára a társadalmi felelősségvállalás egyik fő célja a fiatalok tanulásának támogatása a fenntarthatóság és környezetvédelem mellett...

Bővebben
Tastatur mit E-Mail

Kapcsolatfelvétel

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben.

Tovább to Kapcsolatfelvétel