KSB - Vaš snažan partner za učinkovite vjetroelektrane

Vjetroelektrane moraju biti profitabilne. Pumpe, ventili i usluge KSB-a idealne su za vjetroelektrane. KSB pruža kompletnu potporu savjetnicima, inženjerskim tvrtkama i operaterima vjetroelektrana.

KSB-Windenergieanlagen

Kao jedan od vodećih na globalnom tržitu pumpi, ventila i sustava, KSB je idealan partner za savjetnike, inženjerske tvrtke i operatore vjetroelektrana. Sve su KSB-ove pumpe i ventili posebno birane i dizajnirane za zahtjeve vjetroelektrana. Primjena KSB-ovih proizvoda:

  • krugovi za hlađenje
  • protupožarni sustavi
  • sustavi za povećanje pritiska
  • sustavi za čišćenje
  • punjenje tankova
  • desalinizacija morske vode

KSB ispunjava sve zahtjeve za vjetroelektrane, od planiranja i proizvodnje do instalacije, puštanja u rad, održavanja i popravka.

Vetrna energija - animacija

On shore i off shore vjetroturbine (na kopnu i na moru)

Uz izlaz od dva megavata ili više, turbine vjetroelektrana se često hlade mješavinom vode i glikola. Toplina se ispušta u okoliš putem izmjenjivača topline.
Off shore vjetroturbine se mogu hladiti i morskom vodom. To opterećuje materijale koji se koriste u vjetroelektranama. KSB-ove pumpe i ventili su idealni za pumpanje morske vode i za korištenje u krugovima za hlađenje i protupožarnim sustavima.

Windrad-Montage

Offshore transformatorske platforme

U postojenjima vjetroelektrana koje nisu dalje od 50 kilometara od obale, elektricitet koji stvaraju vjetroturbine skuplja se na transformatorskim platformama i transportira dalje pod visokom voltažom. Kako bi se izbjegli gubici zbog velike udaljenosti, koristi se metoda istosmjerne struje visokog napona (HDVC) što je elektricitet visoke voltaže. Nekoliko farmi vjetroelektrana može se priključiti na te platforme.
KSB pumpe i ventili su prikladni za korištenje na platformama za hlađenje, protupožarne sustave i čišćenje, kao i za vađenje morske vode.

Offshore-Umspannplattform

Konstrukcijski brodovi

Sve se više farmi vjetroelektrana gradi na sve većim udaljenostima od kopna, što znači veća potreba za konstrukcijskim brodovima za gradnju turbina i platformi.
KSB pumpe i ventili su prikladni za korištenje na platformama za hlađenje, protupožarnim sustavima i za čišćenje, kao i za vađenje morske vode.

Dovod u mrežu na obali

Transformatori pretvaraju elektricitet iz off shore vjetroelektrana iz istosmjerne u izmjeničnu struju koja se dovodi u mrežu.


KSB pumpe i ventili su prikladni za korištenje za hlađenje i protupožarne sustave.

Additional Information
Wind Power en_original

Application brochure Wind Power Plants

Solutions for Wind Power Plants.

Application brochure Wind Power Plants3 MB