Izvor energije koji ima budućnost: KSB se fokusira na geotermalnu energiju

Geotermalna energija je obećavajući izvor energije s praktički beskrajnim potencijalom. KSB pumpe i ventili moraju raditi učinkovito i pouzdano u svim tim sustavima kao što moraju izdržati ekstremne uvjete. KSB nudi pouzdana rješenja za geotermalne elektrane, uključujući pumpe i ventile koji su idealno prilagođeni specijalnim operativnim uvjetima.

Geysir

Kao vodeći na globalnom tržitu pumpi, ventila i usluga, KSB je idealan partner za savjetnike, planere, građevinske poduzetnike i tvrtke i operatore elektrana i postrojenja.
Svi su proizvodi posebno izabrani i prilagođeni kako bi se ispunili zahtjevi geotermalnih elektrana. Primjenje uključuju:
* parni ciklus
* ponovno ubacivanje slane vode
* transport kondenzata
* ponovno ubacivanje kondenzata
* krugove za hlađenje
* grijanje
* pomoćne krugove
KSB pruža cjelovitu podršku geotermalnim elektranama, od planiranja, proizvodinje do instalacije, puštanja u rad, održavanja i popravaka.

Animacija

Parni sustavi opremljeni pumpama i ventilima iz KSB-s

Parni sustavi koriste geotermalnu vodu temperature do 250 ºC. Para koja stiže do površine izravno pokreće turbinu. Različite pumpe i ventili se koriste u tim sustemima: pumpe za ponovno ubacivanje koje vraćaju ohlađenu geotermalnu vodu natrag pod zemlju, pumpe za kondenzat izrađene od materijala koji je otparan na minerale u geotermalnoj vodi i pumpe za ohlađenu vodu koje su se već pokazale korisnima u mnogim konvencionalnim elektranama.
Sa svojim širokim asortimanom pumpa i ventila, KSB je dobro opremljen za sve zahtjeve parnih sustava.


Blaue Lagune

Binarni ciklički sustavi

Geotermalna elektrana s binarnim ciklusom pogodna je za temperature geotermalne vode do 180 °C. Toplina se prenosi u drugi ciklus, Organic Rankine Cycle (ORC) ili Kalina ciklus. Tekućine koje isparavaju na nižim temperaturama od vode koriste se za pogon turbina.

Posebne pumpe za dovod koriste se u ovom ciklusu za cirkulaciju tekućina poput izobutana, izopentana, ili mješavina vode i amonijaka.Pumpe za cirkulaciju omogućavaju da se ostatak topline iskoristi za grijanje. Pumpe za ponovno ubacivanje osiguravaju da se ohlađena geotermalna voda vraća pod zemlju. Drugi ciklus nije potreban ako se geotermalna toplina pumpa izravno kroz izmjenjivač topline za grijanje ili industrijske procese, na primjer.

Additional Information
Geothermie en_original

Application Brochure Geothermal Energy

Solutions for Geothermal Applications

Application Brochure Geothermal Energy2 MB