Pumppuja laivojen pakokaasujen puhdistusjärjestelmiin

Maailmanlaajuisen meren ja ilman pilaantumisen hillitsemiseksi EU ja IMO (International Maritime Organisation of the UN, YK: n kansainvälinen merenkulkujärjestö) ovat asettaneet tiukempia raja-arvoja meren pakokaasujen rikkidioksidipitoisuudelle vuodesta 2020 alkaen. Raja-arvot voi toteuttaa käyttämällä maakaasua tai polttoaineita, joiden rikkipitoisuus on alhainen, ja puhdistamalla pakokaasut pesurilla n.s. ”scrubberilla”. Tällaisten sisäisten pakokaasujen puhdistusjärjestelmien osalta KSB ITUR, joka on Zarautzissa Espanjassa sijaitseva KSB-konserniin kuuluva yritys, on kehittänyt ILN-tyyppisiä pystysuuntaisia keskipakopumppuja, joissa on suljettu juoksupyörä ja mekaaninen tiiviste.

Uudelleen suunnitellulla hydraulijärjestelmällä pumput täyttävät viranomaisten asettamat erittäin tiukat vaatimukset toimintakäyttäytymisestä ja tehokkuudesta. Kokoon 250 asti ulosvedettävä rakenne sallii juoksupyörän purkamisen poistamatta putkistoa ja moottoria, mikä on erittäin tärkeää, kun otetaan huomioon rajoitettu tila aluksilla. Itseilmaava laaja mekaaninen tiivistyskammio takaa kestävän tiivistämisen akselin läpiviennissä. Vaihdettavat kotelon kulutusrenkaat pumpun kotelossa ja kotelon kannessa helpottavat tarvittaessa huoltoa. Vedenkestävät vierintälaakerit eivät vaadi uudelleen voitelua eikä kunnossapitotoimenpiteitä. Kotelomateriaalit ovat alumiinipronssia ja superduplex-terästä.

Pumppuyksiköiden suurin virtausnopeus on 3700 m³ / h (60 Hz) ja suurin nostokorkeus on 160 m. EGCSA:n (Exhaust Gas Cleaning Systems Association, pakokaasujen puhdistusjärjestelmiä kehittävien organisaatioiden ja yritysten etuja ajava yhdistys) arvion mukaan vain 1000 alusta merellä on tällä hetkellä varustettu pesurilla tai tällaiseen asennukseen. Tämä tarkoittaa, että noin 70 000 alusta maailmanlaajuisesti joutuu toteuttamaan toimenpiteitä, joilla varmistetaan uusien pakokaasunormien noudattaminen vuoden 2020 alkuun mennessä. 


KSB:n ILN-tyyppisarja pakokaasujen puhdistusta varten


KSB:n ILN-tyyppisarja pakokaasujen puhdistusta varten. 

Kaikki uutiset

Additional Information