Monipuolinen pumppu laajoihin vesihankkeisiin

Syyskuussa 2015 KSB konserni laajensi monipuolista Multitec- pumppusarjaansa uudella Multitec DN200-pumpulla, jota on saatavana neljällä eri hydrauliikalla ja 2-6 portaisena.

Pesän maksimi paineluokka on 40 bar. Pumppua voidaan käyttää mm vesihuoltoon, kastelujärjestelmiin, paineenkorotukseen ja palovesijärjestelmiin. Sen maksimi nostokorkeus on 400 metriä ja se voi yltää 850 m³/h tilavuusvirtaan.

Pumppua käytetään nelinapaisilla kolmivaihemoottoreilla, joiden maksimiteho on 1000 kW. Multitec DN200 - pumpun yksi etu pienempiin, nopeammin pyöriviin pumppuihin verrattuna on hiljaisempi käyntiääni. Pumpun nopeuden ollessa 1450 (50 Hz) tai 1750 (60 Hz) kierrosta minuutissa se yltää samaan tilavuusvirtaan kuin pienemmät, nopeammin pyörivät pumput, mutta sen käyntiääni on hiljaisempi. Lisäksi hitaampi pyörimisnopeus säästää kuluvia osia ja pidentää näin pumpun käyttöikää ja tehokkuutta.

Pumpattavan nesteen lämpötila on maksimissaan 60 °C. Pumpun pesä on pallografiittivalurautaa ja juoksupyörä pronssia. Sen monipuolinen käyttö on mahdollistettu erilaisissa kohteissa, sillä siihen on saatavilla useita vakiomallisia mekaanisia tiivisteitä tai punostiivisteillä. Imujuoksupyörää on saatavilla valurautaisena sekä pronssisena ja se on suojattu pesän kulutusrenkailla. Pumpun akseli on laakeroitu molemmista päistä.

Multitec DN 200 on luotettava ja erittäin energiatehokas. Se on myös helppo huoltaa ja voidaan asentaa sekä pystyyn että vaaka-asentoon. Mallin ensimmäiset 12 pumppua toimitetaan Ranskan Châteaurouxin tehtaalta vesiprojektiin Algeriaan maaliskuussa 2016.

Multitec DN 200 Multitec DN 200:n hitaampi pyörimisnopeus pidentää käyttöikää ja käyntiääni on hiljaisempi. © KSB Aktiengesellschaft

Kaikki uutiset

Additional Information