Zelfreinigende tankbodems voor afvalwatertanks

KSB introduceert inbouwklare, zelfreinigende tankbodem Amaclean. De zelfreinigende tankbodem reduceert de hoeveelheid stilstaand water in de pompput en zorgt dat er minder onderhoud en reiniging nodig is.

In combinatie met geselecteerde waaiertypes in de gebruikte afvalwaterpompen elimineert deze tankbodem de nood aan spoelafsluiters. Het gepatenteerde ontwerp en het met gel beklede binnenoppervlak van de Amaclean voorkomen dat het afval en de vezels in het afvalwater zich afzetten in en aan de onderste delen van de structuur.

De tank zelf is gemaakt van glasvezelversterkt polyester met een goede chemische bestendigheid. De stalen wapening verbetert de verankering in het beton en draagt de door het gewicht veroorzaakte krachten van de pompen, ondersteund door de flensboogstukken, naar de betonmantel van de afvalwatertank over.

Alle onderdelen in contact met het verpompte medium zijn gemaakt van met kunststof bekleed gietijzer of corrosiebestendig roestvast staal. De tankbodem is ingegoten met beton en is geschikt voor installatie in nieuwe betonputten en sanering van bestaande betonputten. Amaclean is in drie maten te verkrijgen voor afvalwaterputten met een binnendiameter van 1200, 1500 en 2000 mm.

  New content item Met het gepatenteerde ontwerp en het met gel beklede binnenoppervlak voorkomt de nieuwe tankbodem Amaclean dat het afval en de vezels in het afvalwater zich afzetten aan de onderste delen van de structuur. ©KSB SE & Co. KGaA, Frankenthal 


All press releases

Extra informatie