Tot 85% kosten besparen op uw pomp

Tot 85% kosten besparen op uw pomp

Wist u dat wanneer u de volledige levenscyclus van een pomp bekijkt het energieverbruik 85% van de kosten uitmaakt? Nog te weinig bedrijven nemen dit mee in hun beslissing bij de aankoop van een nieuwe pomp en komen bedrogen uit. Daarom zet KSB al zijn expertise in om ook pompen in het veld energie-efficiënter te maken, met onder meer de extreem zuinige KSB Supreme IE5-motor, de PumpMeter meetunit en de PumpDrive frequentieregeling.

Machinebouwers en productieverantwoordelijken zijn zich meer en meer bewust dat het energieverbruik van een pomp bijzonder veel aandacht verdient. En maar goed ook. Over de totale levenscyclus kan het energieverbruik oplopen tot 85% van het volledige kostenplaatje. Dat is ook de boodschap die Yves Sarek, automation & digitalisation sales support manager van KSB Belgium wil meegeven. “Het is niet altijd evident om gebruikers te overtuigen dat de meerprijs van een energiezuinige oplossing bij aankoop zich zeer snel terugverdient. Daarenboven zijn er nog veel pompen actief in de industrie die al heel wat dienstjaren op de teller hebben en waar bijgevolg heel wat energiewinst gemaakt kan worden. We zetten daarom al jaren in om ook dat besparingspotentieel te ontgrendelen. Dit is niet nieuw voor ons. We brengen dit al jaren in de praktijk met bewezen technologie.”

New content item New content item

Hoge toegevoegde waarde

Dat begint voor KSB Belgium met een grondige studie van de situatie ter plaatse. Sarek: “Je hebt een goed begrip nodig van hoe de pomp precies benut wordt om er het maximale uit te halen. We vatten dit samen in een audit die de prestaties en de efficiëntie opmeet.” Het is echter niet altijd evident om aanpassingen uit te voeren op het terrein en daar de nodige ruimte voor te vinden in de schakelkast. KSB ontwikkelde daarom een pakket van drie oplossingen die geen extra ruimte in beslag nemen. “Alles begint met kennis. Daar zorgt onze PumpMeter voor, een meetstation op de pomp dat alles bijhoudt wat interessant is voor het energieverbruik. Daarnaast hebben we de PumpDrive frequentieregeling die op de motor zelf past. Ten slotte kan onze KSB Supreme IE5-motor een uitstekend rendement voorleggen. Het mooie hieraan is dat als u ze in combinatie gebruikt, uw pomp evolueert tot een systeemoplossing waarbij elk radertje in de keten optimaal is afgestemd op het volgende. Dit zorg voor een hoge toegevoegde waarde en tot 60% energiebesparing.”

 

 


All press releases

Extra informatie