Montagehulp Sewa Slide versnelt onderhoudswerken aan afvalwaterpompen

KSB presenteert Sewa Slide, de nieuwe mobiele montagehulp voor afvalwaterpompen. Met de Sewa Slide kan één persoon probleemloos de pomp openen en onderhoudswerken uitvoeren, zoals een waaierinspectie of het verwijderen van vezels en vaste stoffen. Kranen of hefuitrusting zijn niet meer nodig.

De montagehulp kan eenvoudig door een servicetechnicus vast- of losgeschroefd worden. Voor installaties met verschillende Sewabloc-pompen volstaat één Sewa Slide-eenheid. Deze is verplaatsbaar tussen de pompen telkens wanneer onderhoudswerken nodig zijn.

Na de plaatsing van de Sewa Slide moet de servicetechnicus enkel nog de schroeven tussen het spiraalhuis en de lagersteun van de pomp verwijderen. Daarna kan hij de uitbouweenheid van de pomp bestaande uit de waaier, as, lagers, afdichtingen en motor uit het spiraalhuis trekken.

Het spiraalhuis kan tussen de zuig- en persleiding blijven staan. Na het openen van de pomp is de waaier vrij toegankelijk om eenvoudig blokkerende materialen te verwijderen of andere onderhoudswerken uit te voeren.

Na de onderhoudswerken duwt de servicetechnicus de uitbouweenheid bestaande uit de waaier, as en motor terug op haar plaats en brengt hij de schroeven terug aan. Sewa Slide is te verkrijgen als optioneel accessoire voor de Sewabloc-pompfamilie. 

New content item Met de mobiele hulp Sewa Slide kan één persoon probleemloos de pomp openen en onderhoudswerken uitvoeren. (© KSB SE & Co. KGaA, Frankenthal) 

All press releases

Extra informatie