Optimaal rendement voor drinkwater dankzij Omega pomp

In de drinkwatersector is rendement van cruciaal belang bij het transporteren van het water. Het electriciteitsverbruik bepaalt immers grotendeels de waterprijs. Daarom is de Omega pomp van KSB een goede keuze. De robuuste pomp kan uitgerust worden met verschillende types waaiers, elk met een ander punt van optimaal rendement.

De Omega pomp van KSB wordt gebruikt voor het transporteren van grote hoeveelheden water. In veel gevallen gaat het hier om drankwater, dat van het waterproductiecentrum wordt getransporteerd naar de watertoren, of rechtstreeks naar de gebruiker.

New content item een grote splitcase pomp (RDLP 900-1300) en een kleine split case pomp (Omega 125-290)

De intrede van het water gebeurt bij deze centrifugaalpompen langs beide kanten. De waaier is opgehangen tussen twee lagers. Dit is anders dan bij de meeste centrifugaalpompen. Dat maakt van de Omega pomp een solide product, met een hoge robuustheid en lange levensduur.

Een ander voordeel is dat er meerdere types waaier voor de Omega pomp beschikbaar zijn, elk met een ander punt van optimaal rendement. Zo kan de pomp afgestemd worden op de gevraagde verbruikstoepassing, zoals de gewenste opvoerhoogte.

New content item U kan zien dat er A, B en C impeelers (waaiers) zijn, met telkens een ander punt van optimaal rendement

De pompen zijn er dus op voorzien om steeds het beste rendement te kunnen leveren. In de drinkwatersector, waar het elektriciteitsverbruik grotendeels de waterprijs bepaalt, is dat natuurlijk van groot belang.

KSB produceert de Omega pomp al 25 jaar. Het bedrijf werkt op basis van intensieve testprocedures aan een steeds voortdurend verbeteringsproces van de pomp. Zo blijft een optimaal rendement gegarandeerd.


Meer informatie: infobe@ksb.com 

All press releases

Extra informatie