Nieuwe dompelpompen met chemie-normpomphydrauliek

KSB breidt zijn productportfolio uit met Estigia pompen voor de chemdische en petrochemische industrie. De lagedrukdompelpompen zijn ontworpen voor verticale natte opstelling in een gesloten tank onder atmosferische druk. Dankzij de verticale bouwvorm hebben de pompen zeer weinig ruimte nodig.

New content item De nieuwe verticale dompelpompen van de typeserie Estigia voor installatie in tanks onder atmosferische druk. © KSB SE & Co. KGaA, Frankenthal

Voor de installatiediepte zijn er verschillende lengten van minimum 852 mm tot maximum 6402 mm. Voor elke pompgrootte kunnen drie persleidingdiameters geselecteerd worden.

Bij een dompeldiepte van meer 2400 mm zorgt een speciale constructie tussen de tussenbuissecties en de persleiding voor aanzienlijk minder trillingen. In het pomphuisdeksel is een mediumgesmeerd glijlager uit hoogwaardig, slijtvast siliciumcarbide ingebouwd. Hierdoor kent de pomp een lange levensduur en moet onderhoud niet vaak gebeuren.

De pompset kan eenvoudig gemonteerd en gedemonteerd worden, omdat de geïntegreerde afdekplaat tegelijk als afdekking van de tank dient. De pomp is beschikbaar in gietijzer, roestvast staal en duplexstaal. De vervangbare slijtringen voorkomen slijtage van het huis en de waaier. De typeserie Estigia wordt gekenmerkt door een hoge efficiëntie en lage bedrijfskosten.

De pompset kan geleverd worden met aslagers gesmeerd door het medium, een externe vloeistof of een elektrische vetpomp. Een zogenaamde cantilever-uitvoering is ook te verkrijgen. Deze uitvoering is gebouwd volgens ISO 5199 en beschikt over een flexibele koppeling en vetgesmeerde rollagers buiten het medium. De pomp is geschikt voor vloeistoftemperaturen van -30 °C tot +100 °C. Als aandrijvingen kunnen geregelde en niet-geregelde elektromotoren met of zonder ATEX-goedkeuring gebruikt worden. 

All press releases

Extra informatie