KSB zet digitalisering pompsector verder met online acceptatietest

Dankzij de nieuwe online acceptatietest vereenvoudigt KSB de hyrdraulische acceptatietest bij de aankoop van grote pompen. Klanten dienen zich niet langer naar de testfaciliteit te verplaatsten om hun aangekochte pomp te laten testen.

Bij de aankoop van grote pompen zijn hydraulische acceptatietests en een eindinspectie een belangrijk bewijs van conformiteit met de gegarandeerde waarden.

Aangezien de tests meestal in de fabriek plaatsvinden, is dit een tijdrovende en dure trip, vooral voor internationale of ver afgelegen projecten. KSB reageert hierop met online acceptatietests, ontwikkeld als een proces dat betrouwbare pompacceptatietests conform de norm toelaat. De uitgevoerde tests worden live overgedragen via een speciaal beschermd gedeelte van het Internet. In een online meeting tussen de pompfabrikant en de klant kan deze laatste het live camerabeeld van de pomp in de testfaciliteit zien, evenals de karakteristieke curvemeting tijdens het testen.

Naast de druk- en debietgegevens registreert de testsoftware alle overige prestatiegegevens die vereist zijn voor een meting volgens de inspectie-/testnorm DIN EN ISO 9906, om de efficiëntie van de pomp te kunnen afleiden en evalueren. De metingen kunnen ook het geluidsniveau en de trillingen omvatten. Vόόr de acceptatietest levert KSB aan de testingenieur van de klant de organisatorische informatie, de ordergegevensbladen en een nauwkeurige omschrijving van de acceptatietest. Dit omvat ook de details over de gebruikte meetinstrumenten met inbegrip van de overeen­komstige kalibratiecertificaten. Na de acceptatietest verstuurt KSB de te ondertekenen certificaten in een e-mail naar de testingenieur. Dit beproefde proces wordt geïmplementeerd in overeenstemming met de acceptatietestnormen.

De online acceptatietests zijn mogelijk in de vestiging in Halle, gespecialiseerd in water- en afvalwaterpompen, en sommige andere vestigingen van de pompfabrikant. De testfaciliteiten kunnen acceptatietests van pompsets met een aandrijfvermogen tot 10 MW en een debiet tot 21.000 m³/h uitvoeren. Het is ook mogelijk "string tests" met de originele motoren, transformatoren en frequentie­omvormers van de klant uit te voeren.

New content item Testfaciliteit in de vestiging in Halle, gespecialiseerd in water- en afvalwaterpompen, nu geschikt voor online acceptatietests. (© KSB SE & Co. KGaA, Frankenthal)

All press releases

Extra informatie