4EB mechanische afdichting minimaliseert slijtage

Naast haar uitgebreide gamma van pompen en afsluiters, biedt KSB ook een ruim assortiment mechanische afdichtingen aan, met meer dan 30 typeseries. De 4EB mechanische afdichting voor grote pompen die drink- en tapwater transporteren werd speciaal ontworpen voor de montageruimte in de pomp om slijtage aan de afdichtingsvlakken te minimaliseren.

De enkele mechanische afdichting met modulair ontwerp is zeer compact. De optimale afstemming van de mechanische afdichting op de montageruimte in de pomp minimaliseert de slijtage en verzekert dus lange standtijden.

De glijringen zijn standaard gemaakt van siliciumcarbide. Voor de tegenloopringen kan de gebruiker kiezen tussen siliciumcarbide en koolstofgrafiet. De O-ringen zijn gemaakt van EPDM- of FKM-elastomeren gecertificeerd voor drinkwater. Alle metalen componenten zijn gemaakt van corrosiebestendig RVS zoals 1.4122 of 1.4571.

Een meervoudige veerinrichting voorziet in de nodige voorspanning voor de mechanische afdichting zonder in contact te komen met het getransporteerde medium. Dit beschermt de afzonderlijke veren tegen verontreiniging en leidt tot een langere totale levensduur van de afdichting.

Bij het ontwerpen van de afdichting 4EB hebben de ingenieurs zich gericht op eenvoudige montage en demontage. Montagehouders en bevestigingsschroeven zijn niet nodig; het modulaire ontwerp van de afdichting minimaliseert de stilstandtijd tijdens onderhoudsinspecties en voorkomt montagefouten. De mechanische afdichting is geschikt voor een dynamische bedrijfsdruk tot 25 bar en een statische druk tot 37,5 bar.

New content item De mechanische afdichting 4EB is speciaal ontworpen voor de montageruimte in de pomp om slijtage aan de afdichtingsvlakken te minimaliseren. (© KSB SE & Co. KGaA, Frankenthal)

All press releases

Extra informatie