KSB biedt unieke totaaloplossing aan

Op 21 en 22 maart vindt in Antwerp Expo de 17de editie plaats van Pumps & Valves, de belangrijkste technologiebeurs voor de procesindustrie in de Benelux. De focus ligt onder meer op industriële pompen, kleppen en dichtingen. De beurs lokt zo’n 300 exposanten, en klanten uit binnen-en buitenland. KSB zal op deze beurs enkele belangrijke pompen, drukverhogers, toeregenregelaars, kleppen en afsluiters voorstellen.

“Als specialist inzake industriële pompen en afsluiters kan ook KSB uiteraard niet ontbreken op deze beurs. Wij hebben een grote technische expertise inzake pompen, kleppen, automatisering en service”, aldus Evelien Biesemans, Marketing & Communication Coordinator van KSB Belgium. Het bedrijf is een vaste waarde op de tweejaarlijkse beurs, en heeft dit jaar opnieuw een grote stand van 72 m² om zijn verhaal zo goed mogelijk te vertellen.

Betrouwbaarheid

Het pronkstuk van KSB op Pumps & Valves is een HGM-pomp: een ketelvoedingswaterpomp of een condensaatpomp. De HGM-pomp is een horizontaal geïnstalleerde, verticaal gesplitste meertrapsringsectiepomp met mediumgesmeerde lagers. “Deze pomp wordt vooral gebruikt in toepassingen die geoptimaliseerde levenscycluskosten nastreven”, zegt Patrick Aerts, Sales Manager Installed Base - Pumps bij KSB. Ze is vooral terug te vinden in energiecentrales of in de industriële of chemische sector. “De pomp overtuigt door haar hoge betrouwbaarheid, minimale bedrijfskosten, compacte design en het eenvoudige onderhoud.”

KSB bouwt dit type pomp al meer dan 50 jaar. “KSB is wereldwijd een gevestigde waarde. Op een beurs als deze moeten we niet altijd nieuwigheden in de kijker plaatsen. Ook producten die hun duurzaamheid al hebben bewezen zijn hier op hun plaats”, aldus Aerts.

HGM De HGM-pomp is een horizontaal geïnstalleerde, verticaal gesplitste meertrapsringsectiepomp met mediumgesmeerde lagers

Hyamat SVP

Ook rond automatisering stelt KSB producten voor op Pumps & Valves. Zo is er de Hyamat SVP met variabele snelheid: een automatische drukverhoger met 2 tot 6 verticale Movitec-pompen (tot 660 m³/u). Dit toestel voorziet een waterdebiet aan constante druk in een installatie. Dankzij de toerenregeling treden er geen drukverschillen op.

De Hyamat SVP is voorzien van ’s werelds meest efficiënte magneetvrije pompaandrijving: de KSB SuPremE IE5-motoren. Yves Sarek, Automation & Digitalisation Sales Support Manager bij KSB: “Dit is de enige motor die een quasi constant rendement levert zonder 100% kracht te moeten gebruiken. Dit in tegenstelling tot asynchrone motoren, ongeacht hun rendementsklasse. Dankzij deze efficiënte motoren is de drukverhoger uiterst efficiënt en wordt de installatie al snel rendabel.”

“Om te kunnen communiceren met gebouwbeheersystemen, kan de installatie ook uitgerust worden met een communicatiekaart voor Modbus of Profibus. En indien de behoeften van de klant de kenmerken van het product overstijgen, is het altijd mogelijk om meer op maat te werken (bijvoorbeeld een andere pomp of skid gebruiken), maar nog steeds gebaseerd op de bestaande automation”, aldus nog Sarek.

Toerental aangepast aan behoefte

Een ander belangrijk automatiseringsproduct van KSB is PumpDrive 2, dat ook op Pumps & Valves naar voren wordt geschoven: een modulaire toerenregelaar die het toerental van de pomp continu aanpast aan de daadwerkelijke behoefte van de klant. Het verbruik van de pomp wordt dus nauwlettend in de gaten te houden, en zo maakt ook dit product sterke energiebesparingen mogelijk, tot 60%. De kracht van de PumpDrive 2 varieert van 0,37 kW tot 55 kW. Dankzij de PumpDrive 2 dalen niet alleen de energiekosten, maar ook de levenscycluskosten van de pomp.

PumpDrive 2 Een modulaire toerenregelaar die het toerental van de pomp continu aanpast aan de daadwerkelijke behoefte van de klant.

Ook wat afsluiters betreft neemt KSB de best verkopende producten mee naar Pumps & Valves. De klepafsluiter Nori 500, terug te vinden in onder meer de water- en gasindustrie, kan een druk van 600 bar en temperaturen tot 650 °C aan. Met de vlinderklep Danais 150 richt KSB zich vooral op de chemische en petrochemische sector. Onder meer in suikerraffinaderijen en papierfabrieken is deze klep terug te vinden. Ze kan tot 25 bar en 260 °C aan.

Ook de schuifafsluiter Staal 40 wordt veel gebruikt in deze sectoren, en gaat tot 40 bar en 450 °C. Isoria 20, nog een vlinderklep, is bedoeld voor de industriële en energiesector en gaat tot 20 bar. De membraanafsluiter Sisto 20 komt goed van pas voor het behandelen van agressieve producten, zoals industrieel of gebruikt water en zuren. Deze gaat tot 16 bar en 160 °C.

HGM Met de vlinderklep Danais 150 richt KSB zich vooral op de chemische en petrochemische sector. 

Totaaloplossing

Naast de kwalitatief hoogwaardige producten wil KSB de totaaloplossing die het bedrijf biedt in de kijker zetten. “We willen duidelijk maken aan de klanten dat achter elke pomp of klep een heel team voor hen klaarstaat”, zegt Evelien Biesemans. Patrick Aerts beaamt: “Als KSB proberen we onze ervaring als extra toegevoegde waarde mee te geven. We kunnen een complete oplossing aanbieden omdat we alle producten zelf fabriceren en aanbieden, inclusief de randapparatuur. We zijn één van de enige spelers op de markt die dit kunnen.”

“Als KSB proberen we onze ervaring als extra toegevoegde waarde mee te geven. We kunnen een complete oplossing aanbieden omdat we alle producten zelf fabriceren en aanbieden, inclusief de randapparatuur. We zijn één van de enige spelers op de markt die dit kunnen.”


“We kénnen onze producten”, vult Michel Depuydt, sales manager bij het departement kleppen van KSB, aan. “Klanten willen advies van de fabrikant, niet van het bedrijf dat de kleppen distribueert of doorverkoopt. We krijgen zelfs regelmatig vragen van mensen over producten die ze niet eens bij ons hebben gekocht. Een gevolg van de meer dan 147 jaar aan ervaring en competentie.”

Research

De aanpak van KSB is sterk gericht op de specifieke noden van de klant. “Met complex materiaal als dit moet je vooraf duidelijk weten wat de klant wil. En daar zijn we heel sterk in”, vertelt Yves Sarek. Er gaat dan ook grondige research aan vooraf: “We zijn erbij van bij het begin, we stellen veel vragen en tonen interesse. Daar horen ook één of twee bezoekjes ter plaatse bij, om met zowel de verantwoordelijke als de gebruiker te spreken. Zo weten we waar de klant nood aan heeft, nog vòòr de pomp wordt aangekocht. Ons voorstel zit van bij het begin goed, en dat geeft de klant vertrouwen.”

De verschillende afdelingen binnen KSB werken daarom samen om een zo goed mogelijke oplossing voor de klant uit te werken, legt Michel Depuydt uit: “Met de drie afdelingen – pompen, afsluiters en onderhoud – vormen we één team. We werken samen aan dezelfde projecten. Ik ga vaak met mijn collega’s van de pompafdeling naar klanten. Dat maakt het voor de klant eenvoudiger: hij heeft één bedrijf tegenover zich, dat het totaal van benodigde producten voorstelt. Hij krijgt dus van KSB niet alleen advies over de pomp zelf, maar ook over de kleppen, de montage en het onderhoud.”

All press releases

Extra informatie