Het complete onderhoud in één QR code dankzij « Easy Maintenance »

Een tablet of smartphone: meer is er niet nodig om het onderhoud van pompen te verzekeren, van de kleinste tot de grootste installaties. KSB Service Belgium ontwikkelde de tool ‘Easy Maintenance’ om de historiek en de opvolging van het onderhoud van pompinstallaties snel, efficiënt en overzichtelijk te laten verlopen. Grote troef: tijdswinst en kostenbesparing voor iedereen.

Easy Maintenance

KSB Belgium pakt uit met een nieuwe innovatie vanuit de Service afdeling : 

Een QR code (Quick Response) die wordt afgedrukt op een label van gemetalliseerd pvc en aangebracht op de pompen. Bij het inlezen van die code op een tablet of smartphone komt alle relevante informatie tevoorschijn: plaatsing, kenmerken, de historiek van het onderhoud, compleet met testrapporten, foto's en het onderhoudsplan.

In één oogopslag hebben de klant en onze onderhoudstechnici op elk moment de nodige informatie bij de hand. Omdat de tool zorgt voor een vlekkeloos onderhoud, worden voor alle partijen kosten en tijd bespaard.

Zo kan je bijvoorbeeld een servicerapport niet afsluiten zonder dat alles ingevuld, waardoor onvolledige rapporten verleden tijd zijn. De technicus kan het rapport ter plaatse opmaken én laten valideren door de klant.

EM Software

Maar er is meer…

De klant kan via een beveiligde internettoegang de status van zijn pompen in real-time checken en onmiddellijk ingrijpen bij afwijkingen. Dat kan natuurlijk schade en zwaardere kosten achteraf voorkomen. En voor onze technici volstaat nu één tablet in plaats van hele dozen vol documentatie. Zij kunnen op voorhand of ter plaatse een stuk informatie in pdf downloaden en binnen de minuut consulteren.

De tool kan zelfs met een gps-functie worden uitgerust, die via Google Maps tot op 50 cm de pomp lokaliseert. Dat kan van pas komen bij grote bedrijven die pompen dikwijls van de ene naar de andere site moeten verhuizen.

De Easy Maintenance tool maakt intussen furore bij meer dan 20 klanten evenals bij onze collega's van KSB Nederland en KSB Canada.

Extra informatie

Contact

New content item

Name

Service Manager Wim De Mesmaeker

Company

KSB Service Belgium

Address

Service Center Waver: Zoning Industriel Sud, 1301 Waver

Service Center St-Gillis-Waas: Kluizenhof 35, 9170 Sint-Gillis Waas

Route

Phone

workPhone:
+32 (0)3 663 8600