Optimalisering van installaties door KSB: pompen moderniseren en pompsystemen optimaliseren met SES en Retrofit

Pompinstallaties optimaliseren en energie-efficiënt moderniseren. De SES Systeem Efficiëntie Service analyse identificeert bijvoorbeeld besparingsmogelijkheden, die door KSB Retrofit maatregelen kunnen worden gerealiseerd.

RPC-Cartridge RPC (Refinery Pump Cartridge)

Voor gebruikers van pompsystemen staat het vlotte en regelmatige bedrijf van hun installatie centraal - ook en juist, als de technische of wettelijke randvoorwaarden veranderen. Niet zelden wordt het in de loop van de tijd noodzakelijk door upgrades en ombouw de pompinstallaties te moderniseren. Hier biedt KSB voor iedere klant individuele verzorging met oplossingen op maat – snel, vakkundig en betaalbaar.

KSB analyseert de totale pompinstallatie, laat de mogelijkheden van optimalisering van de installatie zien en zet die om – doelgericht en vakkundig. De voordelen:  hogere energie-efficiëntie, langere standtijden en optimale aanpassing van de techniek aan veranderde transportgegevens.

Goed om te weten: KSB optimaliseert en moderniseert bestaande pompen en afsluiters onafhankelijk van de producent, bij alle fabrikaten.

Optimalisering van installaties met KSB onafhankelijk van het toepassingsgebied – de maatregelen in een overzicht:

SES (Systeem Efficiëntie Service) analyseert gedetailleerd de mogelijkheden van optimalisering van de installatie

Uitgangspunt bij elke installatie-optimalisering is de veelomvattende KSB systeemanalyse van de pompinstallatie. Door middel van dataloggers worden ter plaatse gelijktijdig proces- en trillingsgrootten opgenomen. Zo kan de actuele belastingstoestand van de pomp worden geïdentificeerd en met de pompselectie worden afgestemd. Daaruit resulteren aanbevelingen voor een energie-efficiënt pompbedrijf en gegarandeerde rentabiliteit van pompen en systemen.

Betaalbare montage achteraf met Retrofit

Het hoeft niet altijd een nieuwe pomp te zijn. Het alternatief voor nieuwe aanschaf zijn Retrofit maatregelen van KSB. Door middel van montage achteraf wordt de installatie weer teruggebracht op een niveau waar moderne techniek wordt gecombineerd met vakkundige service. KSB optimaliseert pompen en afsluiters door hydraulische of mechanische dan wel materiaaltechnische upgrades. Het resultaat? Lagere onderhouds- en energiekosten, langere standtijden van de installatie en een verhoogde beschikbaarheid.

SES System Efficiency Service van KSB

SES System Efficiency Service®

Pompen, die niet optimaal op de installatie zijn afgestemd, verbruiken te veel energie. Met SES System Efficiency Service® van KSB kan dat worden veranderd. Omvangrijke systeemanalyses leggen de besparingsmogelijkheden bloot.

System Efficiency Service Tea to SES System Efficiency Service®
Pumpen uitbreiden met KSB Retrofit

Retrofit

De Retrofit oplossing als alternatief voor nieuwe aankoop is volledig onafhankelijk van de toepassing. De oplossing kan zowel in de industrie, voor water en afvalwater alsook voor energie worden toegepast. De kracht van Retrofit ligt in de combinatie van de modernste techniek en vakkundige service.

Meer to Retrofit
Extra informatie

Contact

New content item

Name

Service Manager Wim De Mesmaeker

Company

KSB Service Belgium

Address

Service Center Waver: Zoning Industriel Sud, 1301 Waver

Service Center St-Gillis-Waas: Kluizenhof 35, 9170 Sint-Gillis Waas

Route

Phone

workPhone:
+32 (0)3 663 8600