Nieuwe Europese ErP-richtlijn: KSB is zijn tijd ver vooruit

Door de lancering van zijn concept FluidFuture in 2009 was KSB de eerste pompfabrikant die de optimalisering van het globaal rendement van hydraulische installaties naar vooropstelde. In 2013 neemt KSB opnieuw het initiatief door te anticiperen op de wettelijke vereisten op het gebied van energie-efficiëntie in Europa.

Podium ErP NL_pic

Wat is de ErP?

De ErP (Energy-related Products) is de richtlijn betreffende energie-efficiëntie, gepubliceerd in het Publicatieblad van de Europese Unie. Ze stelt zich tot doel het energieverbruik van motoren (2009/640), aandrijfsystemen, waterpompen (2012/547), ventilatoren te verminderen met behoud van de prestaties. Voor alle informatie over de ErP-reglementering kunt u de KSB-site raadplegen.

Met deze richtlijn wil men het objectief 20/20/20 vόόr 2020 bereiken:

20 % minder broeikasgassen

20 % meer duurzame energie

20 % meer energie-efficiëntie

Moet men wachten tot 2015, 2017 om gebruik te maken van energiezuinigere producten?

NEEN, de producten van KSB voldoen al aan - en overschrijden zelfs - de grenzen van de ErP-reglementering. Ter identificatie dragen ze een ErP-logo gevolgd door het jaar van toepasbaarheid van het lager elektriciteitsverbruik.


Producten Tabelle_pic

De nieuwe motor SuPremE van KSB, zonder permanente magneten, bereikt al de efficiëntieklasse IE4 vanaf 2013.

De ErP-reglementering speelt een belangrijke rol in energiebesparingen en het energiebesparingpotentieel in installaties is omvangrijk.

Het energie-efficiëntieconcept FluidFuture® streeft ernaar het hydraulisch systeem in zijn geheel te analyseren en te optimaliseren en het energiebesparingspotentieel volledig te benutten. De ErP-reglementering en het concept FluidFuture van KSB vullen elkaar aan om tot een optimaal resultaat te komen.

Extra informatie
ErP External site_original

ErP External site

Ontdek de KSB's ErP microsite (EN)

ErP External site

ErP Leaflet

ErP Leaflet

ErP Leaflet1 MB