Content

Claim
Menu

Industrie 4.0 – stap met KSB in de productie van de toekomst

Installaties worden flexibeler, efficiënter en veiliger - dankzij het intelligente gebruik van informatietechniek. KSB ontwikkelt daarbij op het gebied van pompentechniek nu al trendsettende oplossingen.

Industrie 4.0 staat voor de vierde industriële revolutie: een nieuwe transformatie van de mechanische, elektrische en elektronische industrie. De productie van zaken en diensten wordt daarbij via internet volledig verweven. Dat betekent dat informatietechniek in de totale installatie wordt geïntegreerd. Zo ontstaat een systeem, dat softwarecomponenten met mechanische en elektronische onderdelen verbindt.

Het doel van Industrie 4.0 is een maximaal efficiënte, veilige en besparende productie. Ook de snelle aanpassing van de productie op individuele klantwensen wordt zo rendabel – tot aan enkelstuks productie.

Om dat te bereiken, levert de installatie nauwkeurige informatie over de actuele toestand. Met deze gegevens optimaliseren afzonderlijke componenten autonoom en decentraal hun bedrijf. Deze vele Industrie 4.0-mogelijkheden vormen voor KSB een centraal en belangrijk thema van de toekomst.

Die vernetzte Pumpe als Ausgangspunkt der Innovation_thumbnail

Koppeling van pomp als uitgangspunt van innovatie

Het slimme pompaggregaat van KSB levert met zijn innovatieve functies een belangrijke bijdrage aan het succes van Industrie 4.0. De pompentechniek draagt er met waardevolle informatie en onafhankelijke functies aan bij, dat een productiviteitsverhoging en individualisering van producten worden bereikt.

Drie factoren vormen de basis voor het economische succes van Industrie 4.0-installaties:

 • Hogere efficiëntie m.b.t. het besparen van hulpbronnen en geoptimaliseerde materiaaltoepassing
 • Hogere beschikbaarheid en bedrijfszekerheid door perfect equipment-management
 • Grotere flexibiliteit door mogelijkheden om sneller te reconfigureren

De vloeistoftechniek van de toekomst – slimme aggregaten van KSB

Aggregaten van KSB, die van de toerentalregeling PumpDrive en de PumpMeter regeling zijn voorzien, kunnen gemakkelijk met andere componenten tot netwerken worden verbonden. Zo leveren deze waardevolle informatie en optimaliseren ze zelfstandig het eigen bedrijf – bij de hoogste efficiëntie en maximale bedrijfszekerheid.

Die Fluidtechnik der Zukunft – smarte Aggregate von KSB_thumbnail
Wertige Informationen statt reiner Datensammlung_thumbnail

Waardevolle informatie in plaats van pure gegevensverzameling

Een slim aggregaat verzamelt niet alleen gegevens. Het evalueert die ook en levert gestructureerde informatie met behulp waarvan energie-efficiëntie, onderhoudsmaatregelen en beschikbaarheid van een installatie kunnen worden geoptimaliseerd.

De KSB innovaties PumpMeter en PumpDrive geven altijd toegang tot identiteit, toestand en historie van een aggregaat. De pompgegevens zijn transparant beschikbaar – lokaal en centraal. Daarmee behoren de aggregaten van KSB tot de wegbereiders van Industrie 4.0.

Verdere voordelen in een overzicht:

 • Eenvoudige integratie in geleidingssystemen met het intelligente typeplaatje
 • Opslag van opdrachtnummer en -gegevens op het apparaat voor het geval van service
 • Met de PumpMeter kan eenvoudig het bedrijfspunt worden bepaald en een belastingsprofiel worden gemaakt
 • Energiebesparingmeter alsmede geïntegreerd communicatiemodule voor Bluetooth toegang per iPhone app bij PumpDrive

Diensten en functies – van onderdeel tot voordeel

Een slim aggregaat is geen passief onderdeel met vaste eigenschappen, maar voert zelfstandig functies uit. Het regelt het eigen bedrijf ook bij wisselende installatiecondities automatisch en geeft optimaliseringmogelijkheden aan.

Op basis van de gegenereerde informatie verzekeren KSB producten de beschikbaarheid van de installatie en verhogen ze de energie-efficiëntie:

 • Maximaal energiegeoptimaliseerd bedrijf met toerentalregeling PumpDrive en KSB SuPremE®-IE4*-motor
 • Optimale bedrijfszekerheid bij geautomatiseerd meerpompenbedrijf door volledige redundantie
 • Voortdurende automatische optimalisering van het bedrijf door sensorloze drukverschilregeling, DFS-functie en sleep mode alsmede speciale functiepakketten in de toepassingen drukverhoging en afvalwater
 • Schade en uitval worden voorkomen dankzij de controle van de bedrijfstoestand door PumpDrive
 • Hoogste beschikbaarheid door automatische functieloop, schatting van de capaciteit en sensorloze bescherming tegen drooglopen
 • Probleemloze inbedrijfname door compleet gemonteerd en geparametreerd aggregaat
Dienste und Funktionen – vom Bauteil zum Vorteil_thumbnail

Afsluiters gallery

KSB is trendsetter in de ontwikkeling van pomptechniek, waarmee het totaalrendement van uw installatie kan worden verhoogd. Daarom zijn ook nu al slimme oplossingen van KSB beschikbaar, die het bedrijf van uw installatie optimaliseren.

Slide 1

Image 1

De wereldprimeur: de KSB Sonolyzer app

De gratis KSB Sonolyzer app voor smartphones en tablets, die hoort of bij uw pomp energie kan worden bespaard – snel, eenvoudig en direct aan het product.

Meer weten / Downloaden

Optimaal gebruik van uw pomp door slimme analyse

Afsluiters gallery image3

Optimaal gebruik door slimme analyse

Met de Pump Operation Check kunnen optimaliseringmogelijkheden van ongeregelde pompen worden geregistreerd. Daarvoor meet PumpMeter de drukken over een representatieve periode – zonder ingrepen in het bedrijfsverloop. Uit de meetgegevens maken de experts van KSB het kwantitatieve belastingsprofiel van de pomp en zorgen zij voor optimalisering.

Voor de analyse van complexe installatiesystemen biedt KSB de SES System Efficiency Service® aan. Meer daarover vindt u op onze FluidFuture®-microsite.

Meer over SES System Efficiency Service®  weten?

Pompgegevens KSB in de Cloud

Afsluiters gallery image2

Dichter bij de mens: pompgegevens in de cloud 

Met equipment-management van KSB kunnen gegevens in de cloud worden opgeslagen. Via een QR-code in het aggregaat zijn deze op de tablet of smartphone snel oproepbaar. Zo zijn niet alleen technische gegevens, maar ook de totale pomphistorie, onderhoudsmaatregelen en testrapporten met foto’s te allen tijde voorhanden.

KSB und SAP: höchste Sicherheit der Cloud_thumbnail

KSB en SAP: de hoogste zekerheid in de cloud

Voor de eerste keer combineren KSB en SAP hun technologische vooruitstrevendheid in een toekomstgerichte Industrie 4.0/toepassing, die in de toekomst in het rekencentrum St. Leon-Rot zal worden toegepast:

PumpMeter en PumpDrive leveren voortaan de actuele toestand en de pomphistorie van de koelinstallaties van het rekencentrum via de geïntegreerde interfaces in cloud aan het remote-service-management van SAP. Daardoor kunnen over de hele installatie de condities worden gecontroleerd, fouten worden onderkend en kan mogelijke uitval worden voorspeld.

Persoonlijk contact voor Industrie 4.0 - uw aanspreekpartner

Hartelijk dank voor uw interesse. Heeft u nog vragen over Industrie 4.0 van KSB? 

Neem snel en eenvoudig contact met ons op.