Content

Claim
Menu

Industry 4.0: wij hebben ervaring met de toekomst

Digitalisering en intelligente netwerken maken dat systemen flexibeler, efficiënter en betrouwbaarder werken. Daarmee verhoogt de Smart Factory de productiviteit van uw systeem. KSB biedt een aantal slimme producten en diensten. Van de mobiele app KSB Sonolyzer die op basis van motorgeluid potentiële besparingen identificeert tot het pompcontrolesysteem KSB Guard. Allemaal hebben ze een ding gemeen: ze leveren informatie en bieden functies in de vorm van een digitale kopie.

Hoogste productiviteit door slimme netwerken

Met Industrie 4.0 starten we een industriële revolutie als het om productiviteit en flexibiliteit gaat, met de focus op het snel en efficiënt aanpassen van de productie aan te passen en op het alert reageren op veranderende omstandigheden en nieuwe opdrachten – zelfs tot het niveau van seriegrootte 1.


Eisen waaraan toekomstige installaties moeten voldoen voor Industry 4.0

  • Grondstoffenefficiëntie en geoptimaliseerd materiaalgebruik
  • Beschikbaarheid en bedrijfszekerheid
  • Grotere flexibiliteit
  • Verkorting van de Time-to-Market

Meer dan pompgegevens: de digitale kopie als cloud-oplossing

Het kenmerkende element van de Smart Factory is de digitale kopie als cloudoplossing, waarbij van elke pompen een digitale kopie is afgebeeld. De kopie registreert iedere verandering in het echte product en dient als centrale informatiebron voor overige clouddiensten. Deze digitale kopie heeft gestandaardiseerde interfaces voor koppeling met andere apparatuur en systemen en verdere digitalisering.

Om verschillende gebruikers en functies uit diverse bedrijfsafdelingen in iedere fase van het proces toegang te geven tot de digitale kopie, is deze beschikbaar in de cloud. Zo zijn informatie over de bedrijfsstatus of het historiebestand via mobiele apparatuur altijd beschikbaar, hetzij direct vanaf het apparaat dan wel via clouddiensten. Alle gegevens zijn beschermd tegen ongeautoriseerde toegang en gegevensverlies. 

producten zijn volledig gedigitaliseerd in de cloud-based omgeving
Smart pompen maken deel uit van Production 4.0.

Smart producten voor bedrijf en analyse

Met onze slimme producten kunt u het bedrijf decentraal automatisch en autonoom wijzigen en functies en informatie via netwerkinterfaces leveren. Daarom zorgen intelligente oplossingen voor verbeterde efficiëntie, betrouwbaarheid en flexibiliteit. Bovendien verkorten ze de ‘Time-to-Market’. Door waardevolle informatie beschikbaar te maken, worden intelligente pompen ook centrale elementen in het netwerk van de Smart Factory.

Een smart aggregaat bestaat uit een pomp met aandrijving alsmede de PumpDrive toerenregeling en het systeem voor het bewaken van de pompen – KSB Guard – of de monitoringunit PumpMeter. Het onderliggende principe hiervan is een van de fundamenten van Productie 4.0: sensoren en regelsystemen zijn direct in het product geïntegreerd.

Drie aspecten van KSB solutions:

Netwerkkoppeling
KSB-producten zijn op verschillende manieren te koppelen in netwerken: statische en passief door een QR-code op de pomp, die met mobiele apparatuur worden gelezen, of dynamische en actief, door procesgegevens real-time beschikbaar te stellen via netwerkkoppelingen.

Transparantie
De smart producten zijn uniform digitaal te identificeren en kunnen bijvoorbeeld via hun serienummer worden herkend. 

Functies & Diensten
Smart producten optimaliseren zelfstandig het bedrijf, ze voeren autonome functies uit, zoals de regeling van de bedrijfswijze en maken deze via de digitale kopie beschikbaar voor de Productie 4.0.Intelligente diensten voor bedrijf en analyse

Intelligente diensten zijn gebaseerd op waardevolle informatie zoals elektronische historiebestanden of mobiele toestandsdiagnose van producten in een netwerk. Deze intelligente gegevens maken het mogelijk dat de efficiëntie verbetert, bijvoorbeeld tijdens service en onderhoud. Hierdoor kunt u profiteren van een verhoogde efficiëntie, beschikbaarheid en flexibiliteit van hulpmiddelen.

  • Koppeling met platforms: Servicegegevens worden beschikbaar gemaakt op platforms en mobiele apparatuur. Elk proces en elke verandering aan het product wordt digitaal vastgelegd.
  • Slimme gegevens voor het Internet of Things: bij Industrie 4.0 gaat het niet zo zeer over het eenvoudig verzamelen van data – big data – maar vooral om relevante kennis met directe meerwaarde voor het Internet of Things. Daarom staat het thema gegevensbeveiliging bij KSB voortdurend in het centrum van de aandacht.


Smart data verzamelen levert veel meerwaarde

De nieuwe industriële revolutie

De vierde industriële revolutie brengt een ingrijpende verandering van de manier waarop industriële waarde wordt gecreëerd. Na de mechanische, elektrische en elektronische transformatie ontstaat nu met het Internet of Things & Services een omvangrijk digitaal netwerk waarin alles met elkaar is verbonden: Industrie 4.0. Reële productie en digitale processen komen daarbij samen in zogenaamde cyber-fysieke systemen. Deze systemen omvatten in het toekomstige beeld van Industrie 4.0 alle installaties en processen. Daarbij spreekt men over de Smart Factory. Omdat wij ervaring hebben met de toekomst, is KSB uw ideale partner op weg naar de volgende economische generatie. Als mede-grondleggers van het technologie-initiatief SmartFactoryKL bieden wij u met intelligente pomptechnologieën vandaag al de Industrie 4.0-oplossingen van de toekomst.

digitalisering – de vierde fase in de industriële revolutie
Gereed voor Industrie 4.0 – Optimaliseer met FluidFuture de energie-efficiëntie van uw installatie.

FluidFuture®: het energie-besparingsconcept voor uw systeem

Wij optimaliseren in vier stappen de energie-efficiëntie van uw installatie. Door rekening te houden met het volledige hydraulische systeem kunnen de hoogste besparingen worden gerealiseerd.

> Ontdek FluidFuture®

Uw contact bij KSB

Bedankt voor uw interesse in KSB. Wilt u meer weten over 4.0 van KSB?
Neem snel en eenvoudig contact met ons op +31 20 407 9800 

De KSB-Newsletter

Ontvang als eerste regelmatig informatie over alle noviteiten van KSB en over de belangrijkste KSB-producten. 
Meld u nu aan: snel, eenvoudig en zonder kosten.