Content

Claim
Menu

Industry 4.0: wij hebben ervaring met de toekomst

Digitalisering en intelligentie koppeling van verschillende netwerken maken installaties niet alleen flexibeler maar ook efficiënter en betrouwbaarder tijdens bedrijf. Verhoog ook uw productiviteit met de richtinggevende oplossingen voor Industrie 4.0.

Produceren in de toekomst met KSB

De vierde industriële revolutie brengt een ingrijpende verandering van de manier waarop industriële waarde wordt gecreëerd. Na de mechanische, elektrische en elektronische transformatie ontstaat nu met het Internet of Things & Services een omvangrijk digitaal netwerk waarin alles met elkaar is verbonden: Industrie 4.0. Reële productie en digitale processen komen daarbij samen in zogenaamde cyber-fysieke systemen. Deze systemen omvatten in het toekomstige beeld van Industrie 4.0 alle installaties en processen. Daarbij spreekt men over de Smart Factory. Omdat wij ervaring hebben met de toekomst, is KSB uw ideale partner op weg naar de volgende economische generatie. Als mede-grondleggers van het technologie-initiatief SmartFactoryKL bieden wij u met intelligente pomptechnologieën vandaag al de Industrie 4.0-oplossingen van de toekomst.

De industriële revolutie in 4 fasen

Hoogste productiviteit door slimme netwerken

Met Industrie 4.0 starten we een industriële revolutie als het om productiviteit en flexibiliteit gaat. Centraal binnen Industrie 4.0 staat het vermogen om snel en efficiënt de productie aan te passen, om alert te reageren op veranderende omstandigheden en nieuwe opdrachten – zelfs tot het niveau van seriegrootte 1. Daarvoor moeten toekomstige installaties beschikken over maximale:

Grondstoffenefficiëntie en optimaal materiaalgebruik

Beschikbaarheid en bedrijfszekerheid

Flexibiliteit door snelle her-configuratie

Verkorting van de Time-to-Market

Om deze doelstellingen te kunnen realiseren moeten afzonderlijke processen en producten decentraal met elkaar communiceren en autonoom kunnen reageren op veranderingen in de toestand van de installatie. Met hun digitaliserings- en netwerkmogelijkheden bieden de intelligente producten en diensten van KSB de basis voor Industrie 4.0.

'Smart' pomptechnologie van KSB

Om de productiviteit van uw installatie te verhogen biedt KSB een reeks ‘smart’ producten en diensten. Van de smartphone app KSB Sonolyzer®, die op basis van motorgeluid besparingsmogelijkheden voorstelt, tot de diagnose-unit PumpMeter, hebben de ‘smart’ producten één ding gemeen: de informatie en functies worden als digitale tweelingen geleverd. Een digitale tweeling is de virtuele afspiegeling van de werkelijkheid, bijvoorbeeld de ‘smart’ pomp. Hierdoor kan deze worden opgenomen in het netwerk van Industrie 4.0 en maakt daarmee de hoogste productiviteit mogelijk. 

For the fourth industrial revolution, KSB networks products and services to create smart pump technology.

Download

Download hier belangrijke informatie in PDF formaat.

FluidFuture Logo

FluidFuture®: het energiebesparings-concept voor uw pompsysteem

In vier stappen optimaliseren wij de energie-efficiëntie van uw installatie. Door rekening te houden met het volledige hydraulische systeem kunnen de hoogste besparingen worden gerealiseerd. 

Uw contact met KSB

Bedankt voor uw interesse in KSB. Wilt u meer weten over Smart industry bij KSB?
Neem contact met ons op: het is snel en eenvoudig.

De KSB-Newsletter

Ontvang als eerste regelmatig alle noviteiten over KSB en de belangrijkste KSB-producten.  Meld u nu aan: snel, eenvoudig en zonder kosten.