Content

Claim
Menu

Klantspecifieke oplossingen van KSB

Pompen, die de wereld in beweging zetten

De veelzijdigheid van de Eta-pompen is uniek: ze zijn standaard in ontelbare varianten leverbaar. Er is dus voor elke toepassing de optimale Etanorm, Etaline, Etabloc of SYT. Met extra pomptypes, die ook voor kleine capaciteiten kunnen worden gekozen, hebben wij het raster nogmaals uitgebreid. 43 verschillende groottes zijn het nu  in totaal. Bovendien is een grote keuze aan materialen voor een hele serie toepassingen standaard in de Eta-familie verkrijgbaar. Dat maakt een optimale aanpassing aan willekeurige media mogelijk.

„Standaard“ betekent bij KSB altijd “standaard plus”. En omdat wij dat begrip beter inhoud geven dan andere aanbieders van pompen en steeds waarde hechten aan individuele aanpassing, zien onze klanten in onze standaard producten graag “massa op maat”.

Kundenspezifische Lösungen von KSB_thumbnail

Standaardoplossing op maat: het afdraaien van de waaier

Met normpompen zoals de Eta-pompen wordt door het afdraaien van de waaier (het afdraaien op het bedrijfspunt), gemiddeld 10% energie bespaard.

Het afdraaien van waaiers van normpompen – ook bij pompen met een beperkt aandrijfvermogen – is een effectieve mogelijkheid van energiebesparing. Want daardoor wordt de buitendiameter van de waaier zo ver verkleind, dat het werkpunt van de pomp precies overeenkomt met het bedrijfspunt van de klant. Als een installatie bij voorbeeld 46 kW hydraulisch pompvermogen nodig heeft, wordt teruggegrepen op een 55 kW motor, een 45 kW motor is dan niet voldoende. In de regel zijn motorvermogen en waaier vast aan elkaar verbonden, dus wordt de 55 kW motor ook met een aan dit pompvermogen aangepaste waaier geleverd.

Daarbij gaan wel 9 kW, dat betekent 20% van de daarvoor benodigde energie, ongebruikt verloren. KSB vermijdt dit verlies door middel van het afdraaien van de waaier op het gewenste bedrijfspunt, in dit geval 46 kW. Over het totale toepassingsspectrum  wordt een gemiddelde energiebesparing van 10% gerealiseerd. Door het afdraaien van de waaier werkt de pomp in het hydraulische optimum. De pomp loopt rustiger en heeft dus een langere levensduur.

Automatiserings- en aandrijvingsoplossingen van KSB – voor nog meer transparantie en efficiëntie van uw pomp

Zo talrijk als de uitvoeringen van de Eta-pompen zijn, zo talrijk zijn ook de combinatiemogelijkheden met de hoogefficiënte aandrijvingen van KSB. Deze leveren een doorslaggevende bijdrage om uw pompstation met een hoog totaalrendement te laten werken – en dus veel energie te besparen. Alle aangeboden motoren voldoen aan de actuele EU-voorschriften volgens de energie-efficiëntieklasse IE2. Bovendien bieden wij momenteel al IE3 asynchrone motoren en met de KSB SuPremE®-motor, de effectiefste magneetvrije pompaandrijving ter wereld, een aandrijfoplossing, waarmee u uw energiekosten zelfs met maximaal 70% kunt verlagen.

Even belangrijk als efficiënte en duurzame aandrijvingen zijn innovatieve automatiseringsoplossingen. Ook die bieden de kans uw installatie verder te optimaliseren. De oplossingen van KSB overtuigen met hun doordachte technische concept en vergemakkelijken uw werk door optimale afstemming op onze pompen. Om het even of het gaat om PumpDrive, LevelControl of Hyamaster – De bedieningsinterface en het design van de pompregelsystemen van KSB vergemakkelijken het onderhoud eveneens en kunnen heel eenvoudig met de Eta-pompen worden gecombineerd.

Automations- und Antriebslösungen_thumbnail

De KSB-Newsletter

Ontvang als eerste regelmatig alle noviteiten over KSB en de belangrijkste KSB-producten.  Meld u nu aan: snel, eenvoudig en zonder kosten.