Content

Claim
Menu
Die Größe 9im Markt_thumbnail

De grote in de markt bespaart nu nog meer energie

Energiebesparende pompen van KSB

Het thema energie-efficiëntie wordt wereldwijd steeds belangrijker – en de ondernemingen reageren daarop. Met de Eta-familie bieden wij u pompen met uitstekend rendement voor een groot aantal toepassingsgebieden. Zo voldoen de pomptypes Etanorm, Etaline en Etabloc momenteel al aan de internationale voorschriften van 2015 voor de reductie van het energieverbruik, die voor de realisering van de besluiten van het Kyoto-protocol werden aangenomen. Met het surplus aan pompefficiëntie draagt KSB eraan bij het energieverbruik duurzaam te verlagen.

Hoogefficiënte producten – ErP 2015-waardig

Het rendement van de pomp verhogen, energiebesparingpotentieel ontdekken

ErP is de afkorting van “ energy related products”, dus producten met hoge energiebehoefte –maar ook met een hoog energiebesparingpotentieel. In het voorschrift van de ErP-richtlijn worden sinds 2013 verplichte minimale rendementen voor waterpompen vastgelegd en verder aangescherpt. Onze pompen van de pomptypes Etanorm, Etaline en Etabloc voldoen momenteel al aan de eisen van de ErP-voorschriften van 2015 en zijn dus hun tijd ver vooruit.

Omdat KSB deze zaken zeer serieus neemt, hebben wij de hydrauliek en het rendement van de pompen geoptimaliseerd. Bovendien biedt KSB al naar gelang het pomptype verschillende uitvoeringen van de waterpompen aan. Het doel: voor ieder vereiste is de juiste oplossing bieden. Door de klantspecifieke waaieraanpassing draaien wij bijvoorbeeld telkens de waaierdiameter standaard op het juiste bedrijfspunt af. Als het rendement van de pompen wordt verhoogd, worden de bedrijfskosten verlaagd.

Een verdere vermindering van de energiekosten kan door automatiseringsoplossingen en een toerentalgeregeld bedrijf in combinatie met PumpDrive en standaard IE2-motor worden bereikt. Wie bijvoorbeeld de Etanorm met de hoogefficiënte KSB SuPremE-motor combineert, bereikt nu al het effficiëntieniveau IE4*.
 

* IEC/CD 60034-30 Ed. 2

ErP 2015_thumbnail
FluidFuture_thumbnail

FluidFuture® – Energieefficiency checked by KSB

Voor meer energie-efficiëntie: het veelomvattende concept voor hydraulische systemen

ErP regelt de efficiëntie van de componenten, ons totale concept FluidFuture® neemt het complete pompsysteem in beschouwing. Wij zorgen met service op maat en producten daarvoor, dat uw installatie economisch loopt. Daarbij hechten wij bijzondere waarde aan analyse, ontwerp, geoptimaliseerde hydrauliek , hoogefficiënte aandrijvingen en een van de behoefte afhankelijke bedrijfswijze.

De KSB-Newsletter

Ontvang als eerste regelmatig alle noviteiten over KSB en de belangrijkste KSB-producten.  Meld u nu aan: snel, eenvoudig en zonder kosten.