Content

Claim
Menu

"Eta en ik, zo klaar als een klontje"

New content item

Suikerproductie met KSB

Waar suiker geproduceerd wordt, is de kans groot dat het met behulp van de Etanorm gebeurt. Bij één van de grootste suikerproducenten ter wereld maakt de KSB-pomp een belangrijk deel uit van het suikerproces. Zowel met de verwerking van suikerbieten, maar ook daar waar suiker ontstaat uit suikerriet wordt de Etanorm ingezet – en dat in veel kringlopen van de verschillende procesfasen: van het wassen van de bieten via de extractie tot de kristallisatie van het suiker


KSB-producten voor de suikerindustrie

Naar de webshop

Efficiënt, gevarieerd, servicevriendelijk

De Eta biedt meer dan alleen een hoge bedrijfszekerheid. Zo is de pomp ook energie-efficiënt, leverbaar in verschillende varianten en eenvoudig te onderhouden. Daarmee leent de ETA zich naast suikerproductie voor de meest uiteenlopende toepassingen: van watertransport en koeling, via klimatisering tot hout- en leerverwerking.

Efficiënt – geen energie verspillen

De geoptimaliseerde en bewezen hydrauliek van de Etanorm met hoge rendementen staat garant voor een optimale energie-efficiëntie. U bespaart max. 7.000 kW/h energie per jaar. In combinatie met de KSB SuPremE-motor kent de pomp bovendien nu al een efficiëntieniveau IE4 (conform IEC (CD) 60034-30 Ed. 2). De waaier wordt daarnaast standaard op het bedrijfspunt afgedraaid. Daarbij wordt de diameter van de waaier zodanig verminderd dat de pompkarakteristiek exact overeenkomt met de gewenste gegevens van de klant. Door het afdraaien van de waaier draait de pomp hydraulisch optimaal.

Tal van varianten – voor iedere toepassing een passende Etanorm

Er is niet één exclusieve toepassing voor de Etanorm. De pomp is leverbaar in een groot aantal materiaalvarianten en kan daarmee altijd aan het te verpompen medium worden aangepast. Verschillende afdichtingsvarianten en koppelingen dragen bij aan de veelzijdigheid van de Etanorm. En door het brede programma is ook voor kleinere capaciteiten een standaard bouwgrootte leverbaar.

> Download materialenlijst (Engelstalig)


Servicevriendelijk

De eenvoudige demontage door afdrukbouten op de overgang van behuizingdeksel en lantaarnstuk maakt de Etanorm buitengewoon servicevriendelijk. Het resultaat van het onderzoekswerk en verbetering: de Eta is wereldwijd de meestverkochte waternormpomp.

Meer informatie over de Etanorm op onze website.

Waarom Etanorm?

Etanorm zorgt voor een hoge proceszekerheid en dat is bij de productie van suiker extreem belangrijk. Zodat het proces economisch bedreven kan blijven, moeten de pompen in deze toepassing uiterst rustig draaien en zo mogelijk lange standtijden waarborgen.

Daar zorgt de Etanorm voor:

  • Goede NPSH-waarden
  • De inkamering van de pakking, die bijdraagt aan een betere afdichting en eenvoudige montage
  • Groter schroefdraad voor een bedrijfszekerheid conform ISO 5199
  • Een asbeschermbus, die de as tegen slijtage beschermt
  • Een konische afdichtingsruimte, die interne circulatie voorkomt maar de ontluchting en de spoeling verbetert.
Etanorm

Etanorm: de krachtpatser met een hoog rendement

grafiek etanorm


Grootte: Etanorm, 200-150-315

Nom. toerental: 1450 1/min

Waaier-Ø: 334 mm

Etanorm grafiek


Grootte: Etanorm, 200-150-315

Nom. toerental: 1450 1/min

Waaier-Ø: 334 mm

Grafiek Etanorm


Grootte: Etanorm, 200-150-315

Nom. toerental: 1450 1/min

Waaier-Ø: 334 mm

Etanorm

nog meer besparen door passend te combineren

Om het bedrijf van de Etanorm nog verder te optimaliseren biedt KSB de monitoringunit PumpMeter en de toerenregeling PumpDrive. De combinatie van Etanorm, PumpMeter en PumpDrive maakt een doelmatige inzet van de installatie mogelijk wanneer in deellast wordt gedraaid. De bedrijfswijze kan daarbij op de behoefte worden afgestemd waardoor forse besparingen mogelijk zijn. Overeenkomstig de richtlijn 547/2012 beschikt de Etanorm over MEI ≥ 0,4.

Contact met KSB

Heeft u vragen over de producten, service of onderdelen van KSB? Vul het formulier in of stuur ons een e-mail.

Wilt u liever persoonlijk contact?

Hier vindt u uw KSB-adviseur.