Content

Claim
Menu

„Onafscheidelijk – de Eta verfrist na mijn werk!“

New content item

KSB verfrist– doelmatige totaaloplossingen voor de drankenindustrie

KSB-pompen zijn optimaal afgestemd op de eisen die door de steriele procestechnologie worden gesteld en lenen zich bij uitstek voor uiteenlopende productieprocessen van dranken. Een goed voorbeeld daarvan is de bierproductie. Hier biedt KSB de optimale pomp voor iedere transportopgave, variërend van het centrale brouwproces tot aan daarmee samenhangende reinigingsprocessen.

KSB-producten worden in brouwerijen toegepast voor de waterbehandeling, in het brouwhuis, in de vergistings- of filterkelder, bij de vulinstallaties en ten behoeve van CIP- en SIP-reiniging. Ook in deze branche wordt het begrip efficiëntie met hoofdletters geschreven. De pompen Vitacast en Vitachrom kunnen voor volledige transparantie worden uitgevoerd met PumpMeter. Op die manier heeft u zicht op alle belangrijke parameters. Voor een efficiënt bedrijf is de automatisering met PumpDrive mogelijk. Bovendien wordt iedere pomp optimaal op de betreffende installatie afgestemd.

KSB-producten voor de drankenindustrie

Naar de webshop

BrewDog brouwt Craft Beer met betrouwbare totaaloplossing van KSB

Om bier te kunnen brouwen, zijn echte professionals nodig. Daarom vertrouwt brouwerij BrewDog op KSB. KSB heeft het nieuwe brouwhuis in Schotland volledig uitgevoerd met professionele en hygiënische pompen.

 • In het brouwhuis worden de KSB-pompen van het type Etachrom, KWP en Movitec ingezet.
 • In de recent uitgebreide kelder voldoen de pompen van het type Vitachrom, Vitacast, Vitaprime en Vitalobe aan de hoge hygiëne-eisen die bij de behandeling van het eindproduct worden gesteld.

De efficiënte en hygiënische KSB-pompen maken een optimaal batchprocédé in de installatie mogelijk en verkleinen bovendien de stilstandtijd tot een absoluut minimum.

Referentie BrewDog

New content item
Brouwerij Sapporo

Biergenot in Vietnam – met Sapporo en KSB-totaaloplossingen

De Japanse brouwgigant Sapporo levert in Long An premiumbier in flessen, blikken en 20-liter vaten. Met een hygiënisch ontwerp leveren KSB-pompen hier een belangrijke bijdrage aan milieuvriendelijke oplossingen.

De Etabloc-pomp is met zijn speciale constructie de eerste keuze voor omgevingen waar de ruimte beperkt is.

 • Vita-pompen garanderen hygiënische toepassingen, dragen bij aan een langere houdbaarheid van het eindproduct en zorgen voor optimalisering van reinigingsprocessen.
 • De Etachrom NC (L), vervaardigd uit diepgetrokken chroom-nikkelstaal, leent zich bij uitstek voor transport van verontreinigde en agressieve vloeistoffen zonder abrasieve vaste delen.

Referentie brouwerij Sapporo


FAMIX, Locher en KSB – driemaal puur genieten

De bekende installatiebouwer FAMIX heeft voor brouwerij Locher in Appenzell een nieuwe productie-installatie ontwikkeld en vervaardigd. Met deskundig advies op locatie, jarenlange ervaring en maatwerk-oplossingen is KSB de ideale partner voor dit project en de eisen die daarin worden gesteld.

De inline-productie van mixdrankjes stelt bijzondere eisen aan de pomp. De Vitacast van KSB voldoet probleemloos op alle punten en biedt daarbij het beste rendement.

 • De installatie produceert zowel softdrinks als biermixdrankjes. Daarom moet steeds bewust met de media worden omgegaan  en is veel deskundigheid op het gebied van ‘Hygienic Design’ vereist om microbiologische contaminatie te voorkomen. Met de EHEDG-goedgekeurde constructie leent de Vitacast zich bij uitstek voor steriele processen en is bovendien optimaal te reinigen.
 • In de flessenspoelmachines van de brouwerij worden de ruimtebesparende Etachrom BC (B) pompen in blokuitvoering toegepast.

Referentie Famix

New content item
New content item

Waarom juist Etachrom

Met de Etachrom L / B biedt KSB de drankindustrie een echter alleskunner - bedrijfszeker, onderhoudsvriendelijk en energie-efficiënt.

De toepassingsgebieden van de Etachrom zijn rijk geschakeerd. Hij wordt ingezet waar agressieve of zuivere media getransporteerd dienen te worden. De pomp is daarmee niet alleen geschikt voor drinkwater, tapwater, heet- en koelwater maar ook voor condensaat, oliën en reinigingsmiddelen. De Etachrom is daarmee de betrouwbare oplossing voor de omgevingen en toepassingen waar hoge eisen worden gesteld.. 

De voordelen in een overzicht:

 • met het medium in aanraking komende delen van rvs (1.4571)
 • onderhoudsvrije mechanische asafdichting conform EN 12756
 • eenvoudige demontage door modulaire bouwwijze
 • uitwisselbare slijtringen
 • optimale hydrauliek met hoog rendement
 • op het bedrijfspunt afgedraaide waaier
New content item

Contact met KSB

Heeft u vragen over de producten, service of onderdelen van KSB? Vul het formulier in of stuur ons een e-mail.

Wilt u liever persoonlijk contact?

Hier vindt u uw KSB-adviseur.

De KSB-Newsletter

Ontvang als eerste regelmatig alle noviteiten over KSB en de belangrijkste KSB-producten.  Meld u nu aan: snel, eenvoudig en zonder kosten.