Content

Claim
Menu

Slimme toekomst hier en nu

Top voorbereid, top toegerust, TOP prestaties: Ontdek de digitale oplossingen van KSB.

Het wereldwijde digitaliseringsfenomeen is niet te stuiten. Van de communicatie tot aan de productontwikkeling. Ook de digitale industrie is allang werkelijkheid geworden. In deze Industrie 4.0 worden producten intelligenter, meer geautomatiseerd en betrouwbaarder – en wel elke dag. Goed voor u: want deze ontwikkeling brengt ook innovaties voor betere efficiëntie en lagere bedrijfskosten met zich mee. Wie in de toekomst concurrerend wil blijven, moet nu dan ook overstappen op digitale oplossingen. De digitale pompoplossingen van KSB helpen u daarbij.

Met de digitale pompoplossingen en smart services van KSB maakt u uw installatie langdurend geschikt voor de digitale toekomst, maar profiteert u ook onmiddellijk van effecten op korte termijn. Stap met de slimme oplossingen van KSB stap voor stap in de wereld van Industrie 4.0 – eenvoudig en snel.. 

Een systeembeheerder staat met zijn smartphone naast zijn pomp.

TOP digitaal – Stap voor stap naar de toekomst

De digitale oplossingen van KSB bieden u tal van voordelen, waarvan u op korte én lange termijn profiteert. Uw drie belangrijkste voordelen:

  • Transparantie in uw installatie
  • Optimalisering van de efficiëntie van uw installatie
  • Proces van aankoop vereenvoudigd

Digitale oplossingen van KSB staan daarom garant voor TOP prestaties. Met elke aanvullende smart service bent u nog beter voorbereid op de eisen van de digitale toekomst. Klik in alle rust door de gegeven voordeelgebieden en ervaar meer over de smart services van KSB.

Drie afbeeldingen van mensen, via app of laptop smart Services van KSB toepassen.

Transparantie

Uw installatieproces altijd in zicht

Het digitaal verzamelen en analyseren van prestatie- en toestandsparameters van uw pompen en afsluiters geeft u een geheel nieuwe kijk op uw installatie. Want digitalisering brengt transparantie in uw installatie – real time.

Door die transparantie kunt u uw installatie milieuvriendelijker exploiteren en efficiënter onderhouds- en servicewerkzaamheden uitvoeren. Zo kunt u onderhoudstaken bijvoorbeeld dynamisch voorrang geven of uw reservedelenstrategie optimaliseren. En dat loont! Vroegtijdig gepland onderhoud is efficiënter en verkort de uitvaltijden van uw installatie aanzienlijk. Zo zijn kostenverlagingen tussen 20 en 30 procent mogelijk*. 

* Schatting van de maximale mogelijkheden met behulp van o.a. de volgende bronnen: VDMA-investeringstool; WGP-standpunt industrie 4.0


Bespaar tot 30 procent op uw onderhoudskosten
Een installatiebeheerder staat met zijn smartphone bij een pomp

Controlesysteem KSB Guard

Alles in een oogopslag: KSB Guard biedt u na de eenvoudige montage van een sensor de mogelijkheid de gegevens van uw pomp digitaal inzichtelijk te houden. De cloud-gebaseerde oplossing controleert de toestand van alle aangesloten pompen parallel en meldt onmiddellijk eventuele afwijkingen, zodat u naar behoefte kunt ingrijpen.

Energie-efficiëntiecheck met KSB Sonolyzer®

Dat klinkt goed: De gratis KSB Sonolyzer app kan met de microfoon van uw smartphone of tablet aan de hand van de geluidsfrequentie van een ongeregelde asynchrone motor herkennen of het bedrijfspunt binnen of buiten het deellastgebied ligt. Daarmee zet u de eerste stap naar energiebesparingen.

Een installateur houdt zijn smartphone bij een motor

Optimalisering

Volledige efficëntie en zekerheid

De digitalisering en automatisering van uw installatie open nieuwe wegen naar efficiëntieverbetering. U bereikt al met de digitale optimalisering van afzonderlijke componenten een energiebesparing ter grootte van maximaal 10 procent. Geoptimaliseerde hydraulieken en de dynamische regeling van de afzonderlijke aggregaten verhogen uw energie-efficiëntie met nog eens 20 tot 30 procent.

Maximale energiebesparingen bereikt u, als alle onderdelen van uw systeem perfect op elkaar zijn afgestemd. Met Fluid Future biedt KSB u daarvoor de beste voorwaarden. KSB bekijkt daarbij uw gehele hydraulische systeem en de totale levenscyclus van uw installatie. Door de totale optimalisering van hydrauliek, aandrijving, automatisering en dimensionering bereikt KSB voor u besparingen tot wel 60 procent*.

* vgl. bijv. KSB FluidFuture®

grafiek tot 60 procent besparen
Optimaal bedrijfspunt met KSB Flow Manager

MyFlow Technology

Kleinere pompgroottes, meer efficiëntie: MyFlow is een innovatieve aandrijfoplossing voor constante flow-toepassingen, die door een individuele aanpassing van het vaste toerental en andere voorzieningen de variantencomplexiteit met maximaal 50% vermindert en de efficiëntie dus toeneemt. De combinatie van KSB SuPremE-IE5 motor, MyFlow-aandrijving en de FlowManager app maken MyFlow-technologie tot een volledig zorgeloos pakket.

PumpDrive

Meer flexibiliteit nodig? Bij schommelende behoeften is het lonend PumpDrive toe te passen. Deze past het toerental van de pomp continu aan de werkelijke behoefte van de installatie aan. Zo maakt PumpDrive een energie-efficiënt pompbedrijf mogelijk. Het voordeel: net als de MyFlow-technologie kunt u voor de regeling en besturing de FlowManager-app gebruiken.

Een installateur staat met zijn smartphone bij een installatie.

Proces van aankoop vereenvoudigd

Sneller en smarter shoppen

De digitalisering van uw waardeketen heeft op veel niveaus een positief effect op uw inkopen. Met de data uit de cloud worden bij voorbeeld reactietijden bij fouten en klachten en de gestandaardiseerde workflow aanzienlijk verkort.

Ook maakt de digitalisering voor u klantspecifieke configuraties (configure-to-order) met behulp van productcatalogi en web platforms mogelijk. Ondersteund door het systeem kunnen opdrachten worden gepland op een manier die uw aankoopprocessen aanzienlijk versnelt. Bovendien worden uw klanten geïnformeerd over beschikbare capaciteiten en vernemen zij details voor het converteren van de opdracht. Dat heeft ook een positief effect op de leveringsbetrouwbaarheid.

En dit zijn maar enkele van de voordelen van de digitalisering. Volgens ervaringen kunnen ondernemingen door de digitalisering hun productie- en logistiekkosten tot 10 procent verlagen*.

* Schatting van de maximale mogelijkheden met behulp van o.a. de volgende bronnen: VDMA-investeringstool, WPG-standpunt Industrie 4.0

Grafiek tot 10 procent besparen

E-business

Systematisch informeren, vinden en bestellen: het KSB klantenportaal is meer dan alleen een veelomvattende online shop. Het overtuigt door zijn omvangrijke informatiefunctie, het zoeken en uitleggen van KSB producten en het overzicht over lopende bedrijfsprocessen. Eenvoudig registreren en beginnen.

Naar de webshop

Opengeklapte Laptop. De startpagina van het KSB klantenportaal is geopend.

Uw contact bij KSB

Bedankt voor uw interesse in KSB. Wilt u meer weten over 4.0 van KSB?
Neem snel en eenvoudig contact met ons op +31 20 407 9800 

De KSB-Newsletter

Ontvang als eerste regelmatig informatie over alle noviteiten van KSB en over de belangrijkste KSB-producten. 
Meld u nu aan: snel, eenvoudig en zonder kosten.